Atatürk’ü temsil eden bayrak karaya çıkarıldı
İHA

1

Samsun'da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan kutlamalar, Kurtuluş Yolu’nda devam etti.

TÜRK BAYRAĞI KARAYA ÇIKARILDI

19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün Kurtuluş Mücadelesi’ni başlatmak üzere Samsun’a ilk adımı attığı yer olan Tütün İskelesi’nde Atatürk’ün karaya çıkışını temsil eden Türk bayrağı, askerlerin ellerinde karaya çıkarıldı. Deniz ve kara askerleri, 19 Mayıs 1919 tarihinde Milli Mücadele’yi başlatmak üzere karaya çıkan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının karaya çıkışını canlandırdı.

Atatürk’ü temsil eden bayrak karaya çıkarıldı

"ATATÜRK'ÜN SAMSUN'A ÇIKMASI ÖZGÜRLÜK MÜCADELEMİZİN BAŞLANGICI"

Askerlerin ellerinde karaya çıkarılan Türk bayrağı, izci kıyafetli öğrenciler arasında değişimin yapılmasından sonra Atatürk’ün Samsun’da ilk konakladığı ve günümüzde müze olan Gazi Müzesi’ne götürüldü. Vali İbrahim Şahin törende yaptığı konuşmada, “Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk'ün, ‘Türk milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir’ diyerek Samsun’a çıkması bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin başlangıcı olmuştur. Bu tarihle birlikte Türk milleti, kendi makus tarihini tersine döndürmeye başlayarak esaret altında var olunmayacağını ve kutsal vatan topraklarımızın ilelebet işgal edilmeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır” dedi.

Atatürk’ü temsil eden bayrak karaya çıkarıldı

Törene; Vali İbrahim Şahin’in yanı sıra, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Selim Kahveci, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, askeri ve mülki erkan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk’ü temsil eden bayrak karaya çıkarıldı

Atatürk’ü temsil eden bayrak karaya çıkarıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)