Atatürk'ün ayak bastığı yere karanfil bıraktılar

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Zonguldak’a gelişinin 84’üncü yıl dönümü, törenle kutlandı. Atatürk’ün ilk ayak bastığı noktadan denize karanfil bırakıldı.

Atatürk'ün ayak bastığı yere karanfil bıraktılar

Valilik önündeki Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törene, Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, 3’üncü Jandarma eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek, Zonguldak Belediye Başkan Vekili Mehmet Türkçelik, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, CHP Zonguldak Millevekili Şerafettin Turpcu, CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfü BEYDER, Zonguldak İl Emniyet Müdürü Osman Ak, Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, İl Jandarma Alay Komutanı Haluk Selvi, siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, daire müdürleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

İSKELEDEN DENİZE KARANFİL BIRAKILDI

Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulmasından sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Çelenk sunumu ve okunan şiirlerin ardından Tuğgeneral Birol Şimşek, Hüseyin Ergin ve Mehmet Türkçelik Atatürk’ün ilk ayak bastığı Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi’ne ait lokalin yanındaki iskeleden denize karanfil bıraktı.

Deniz polisleri de botla getirdikleri Türk bayrağını protokoldekilere teslim etti. Törende konuşan Zonguldak Belediye Başkan Vekili Mehmet Türkçelik, Atatürk’ün kente gelişinin 84’üncü yıl dönümünü bir kez daha coşku içerisinde kutladıklarını söyledi.

Atatürk'ün ayak bastığı yere karanfil bıraktılar

"ATATÜRK'ÜN ZONGULDAK'A GELİŞİ BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR"

Başkanvekili Türkçelik, yaptığı konuşmasında, “Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Zonguldak’a gelişinin 84’üncü yıl dönümünü bir kez daha coşku, mutluluk ve gururla kutluyoruz. Atatürk milli mücadele yıllarında ve sonrasında yurt gezilerine çok önem vermiş bu gezilerde bizzat halkın içine girmiş, çeşitli konularda halkın görüşlerini almış, kararlarını bu görüşlerin ışığı altında vermiş, inkılaplarını da bu görüşlerle güçlendirmiştir. Milli mücadele başarıya ulaşmanın zaferden sonra ileri modern bir Türkiye yaratmanın ciddi yapısı üzerinde Atatürk’ün yurt gezilerinin etkisi şüphesiz büyük olmuştur. Bu nedenle Ulu önder Mustafa Kemal Atatrük’ün Zonguldak’a gelişi her bakımdan büyük önem arz etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Zonguldak’a gelişinin 84’üncü yılını kutlar sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.

Törenler akşam saatlerinde yapılacak fener alayı ile devam edecek.