Ateizm Derneği tehditlere karşı panik butonu taktırdı

Ateizm Derneği tehditlere karşı panik butonu taktırdı

Vatan gazetesi'nde yer alan habere göre, kamuoyunda yanlış tanınan ateistleri tanıtmak ve yaşadıkları baskıya direnmek için dernek kurduklarını söyleyen dernek başkanı Tolga İnci, "Ateistlere 'Artık yalnız değilsiniz' demek istiyoruz. Mahalle baskısı nedeniyle ateist olduğunu açıklayamayan insanlar çoğunlukta. Kendimizi anlatmamızın vakti geldi. Dernek çatısını oluşturarak mahalle baskısı nedeniyle ateist olduğunu açıklayamayanlara hukuki ve manevi destek verebileceğiz. Gönüllü avukatlarımız baskı gören ve hakkını arayan tüm ateistlere yardım etmeye hazır" dedi.

"FAZIL SAY'A DESTEK OLMAK İSTERDİK"

Her siyasi görüşten insanın derneğe geldiğini belirten İnci, "Asla ateizmi yaymak istemiyoruz. Tam tersine ateizmin dayatılmasına ilk biz karşı çıkarız. İnsanlar hür düşüncelerini ifade etmek için derneğimize geliyorlar. Kimseyi dinsizliğe davet etmiyoruz. 'Dini değerleri aşağılama suçundan' ceza alan Fazıl Say'a mahkeme sürecinde destek olmayı çok isterdik. O dönemde kurulsaydık Fazıl Say'ın mahkemelerine gider, avukatlarımızla görüşür, destek verirdik. En azından yanlız olmadığını göstermek için açıklamalar yapardık. Önemli olan bir ateistin özgürce kendini ifade etmesi" diye konuştu.

"YARATILIŞ BİYOLOJİ KİTAPLARINDAN ÇIKARILSIN"

Derneği kamuoyuna çeşitli etkinliklerle tanıtacaklarını kaydeden İnci, seminer ve panaller düzenleyeceklerini, 1 Mayıs'larda dernek pankartıyla alana çıkacaklarını ve biyoloji kitaplarından yaratılış hakkındaki bilgilerin çıkartılması için girişimde bulunacaklarını söyledi.

"ÜYE SAYIMIZ ARTIYOR"

Derneğin kurucularından Selin Özkohen de, son günlerde üye sayılarının arttığını ancak aynı oranda da tehdit ve hakaret içeren mesajların çoğaldığını söyledi.

Çağrı merkezlerini ateist olduğunu kimseye söyleyemeyenlerin manevi destek amacıyla aradığını belirten Özkohen, "Tehdit içeren telefonlar da geliyor. Bu mesajların artması bizi güvenlik endişesine sürükledi. 24 saat kamerayla derneğimizi izliyoruz. Alarm sistemi kurduk ve acil durumda direkt polisi çağıran bir panik butonu kurduk. Tehditler genelde küfür ve hakaret içeriyor. Ama bizi öldürmeye ve darp etmeye yönelik mesaj ve telefonlar da alıyoruz" dedi.