Ateşe Düşen Gül kompozisyonu Erdoğan'ı duygulandırdı

Birlik Vakfı, Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) ve Genç Birlik tarafından ortaklaşa organize edilen, "Çanakkale Ruhu ve Gençlik" isimli Türkiye liseler arası kompozisyon yarışmasının ödül töreni Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

ERDOĞAN'I DUYGULANDIRDI

Yarışmanın birincisi, "Ateşe Düşen Gül" isimli kompozisyonuyla, Biltek Okulları Lise 3. sınıf öğrencisi Rümeysa Fatıma Altındiş oldu. Altındiş’in okuduğu kompozisyon tüm katılımcıları duygulandırdı. Altındiş, birincilik ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden aldı. Erdoğan, tebrik ettiği Altındiş ile sahnede uzun süre sohbet etti.

Ateşe Düşen Gül kompozisyonu Erdoğan'ı duygulandırdı

"BİR GECEDE YAZDIM"

Altındiş, yaptığı açıklamada, milli ve manevi değerlere bağlı bir şekilde eğitim aldığını, yarışmanın düzenlendiğini kendisine öğretmenlerinin haber verdiğini söyledi. Yarışmaya katılmaya karar verdikten sonra yazmaya başladığını anlatan Altındiş, "Okulda öğretilenleri kâğıda dökmek çok zor olmadı aslında. Duygusal ve edebi yönden yaklaştım. Çanakkale konusu olunca çok sevinmiştim. Her gün bir şeyler karaladım. Kompozisyon yazarken önce araştırma yapıyorum. Belli kitapları okudum, videolar izledim. Öğretmenlerimden bilgi aldım. Bir gecede de kompozisyonumu yazdım" diye konuştu.

Ateşe Düşen Gül kompozisyonu Erdoğan'ı duygulandırdı

Birinci olmayı beklemediğini dile getiren Altındiş, şöyle devam etti:

"BİRİNCİ OLMAK BÜYÜK BİR HAYALDİ"

"Türkiye genelinde, büyük bir yarışma. Birinci olmak büyük bir hayaldi. Ancak Türkiye genelinde birinci oldum. Çanakkale’yi ‘aşk-ı matem’ olarak adlandırıyorum. Çanakkale, tarihin en hüzünlü zaferi. Mehmetçiklerimizdeki iman gücü, Allah aşkı, beni o kadar etkiledi ki ben o hikâyeleri okuyunca tüylerim diken diken oldu. ‘Ben bu yarışmaya kesinlikle katılmalıyım, içimdeki duyguları yazmalıyım’ dedim. Ödülü de Cumhurbaşkanımızın elinden almak ayrı bir mutluluk. Bundan dolayı gecelerdir uyuyamıyorum. Böyle bir şeyi onun elinden almak ayrı bir mutluluktu" diye konuştu.