Atina'da sokaklar karıştı
ensonhaber.com

Atina'nın merkezindeki Sintagma Meydanı'nda Makedonya'yla varılan Prespa Anlaşması'nı protesto eden göstericiler, Parlamento binası önünde toplandı.

Atina'da sokaklar karıştı

Miting gerçekleştiren eylemcilere polis geniş güvenlik önlemleri aldı, merkez trafiğe kapatıldı.

Atina'da sokaklar karıştı

BAŞKENT'TE TAŞLI SOPALI MAKEDONYA KAVGASI

Yüzlerce otobüs, Yunanistan'ın dört bir yanından miting katılımcılarını başkente getirdi. Sokaklardaki güvenliği sağlamak amacıyla 2 bin polis şimdiden görev başına geçerken, eylemcilerle polisler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.

Atina'da sokaklar karıştı

Atina'da, on binlerce kişinin Makedonya ile imzalanan "isim sorununa" yönelik anlaşmayı protesto amacıyla düzenledikleri gösteride, polis ile protestocular arasında arbede yaşandı.

Atina'da sokaklar karıştı

DİN ADAMLARI, ÖĞRENCİLER VE SİVİLLER AYAKLANDI

Mitinge ABD, Kanada ve diğer ülkelerden Makedon örgütlerinin temsilcileri ayrıca çok sayıda din adamı da katıldı.

Atina'da sokaklar karıştı

Organizatörler bugünkü mitinge gelenlerin sayısının en az geçen şubatta yapılan mitingin topladığı sayıya, yani resmi verilere göre 135 bin kişiye ulaştığını belirtti.

Atina'da sokaklar karıştı

Polisin müdahalesi sırasında kısa süreli panik yaşanırken gazdan etkilenen göstericilerin bir kısmı civardaki ara sokaklara dağıldı. Özellikle Meclis binası önünde yoğunlaşan olaylar saatlerce sürdü. Yunan polisinden alınan bilgiye göre, en az 10 polis memuru çıkan olaylarda hafif şekilde yaralandı.

Yaklaşık 3 saat devam eden olaylarda, yaralanan veya gazdan etkilenen çok sayıda göstericiye acil yardım ekipleri tarafından müdahalede bulunulduğu bildirildi.

Öte yandan, bir grup gösterici tarafından darbedilen bir foto muhabiri başından yaralandı. Fotoğraf makinesi ve ekipmanları çalınan foto muhabiri, ambulansla hastaneye kaldırıldı.