ATO Başkanı da istifa etti

ATO Başkanı da istifa etti

Sinan Aygün, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanlığı görevinden istifa etti. Aygün, yaptığı yazılı açıklamada, 1997'den bu yana yürüttüğü Ankara Ticaret Odası Başkanlığı görevinden ve 2005 yılından bu yana sürdürdüğü TOBB Ticaret Odaları Konsey Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Aygün, açıklamasında şunları kaydetti:

''14 yıldır yürüttüğüm Yönetim Kurulu Başkanlığı görevimden, ülkeme Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında, siyasi alanda hizmet vermek için ayrılıyorum. Ankara Ticaret Odası'nda Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttüğüm süre boyunca, üyelerimize, camiamıza, ülkemize bağlı bir şekilde özveriyle ve büyük bir sevgiyle çalıştım.

MAKAMIMI PART TİME BİR İŞ OLARAK GÖRMEDİM

Bulunduğum makamı, günde birkaç saat gelinecek ve part-time yapılacak bir iş olarak değil, bizzat kendi işim olarak gördüm, bu anlayış ve sorumlulukla çalışmalarımı sürdürdüm. Bu süreçte benimle birlikte yol alan, ATO Meclis üyelerine yönetim kurulu üyelerimize, müdürlerimize ve tüm arkadaşlarıma da teşekkür ederim. TOBB camiasına ve Ankara Ticaret Odası;nın tüm üyelerine, esnaf ve tüccarlarına şükranlarımı sunarım.''

ATO'DA EN UZUN SÜRE BAŞKAN KALAN İKİNCİ BAŞKAN

Aygün, Ankara Ticaret Odası tarihinde en uzun süre görev yapan ikinci başkan olma ünvanını kendisine veren üyelere de teşekkürlerini iletirken, ''Vehbi Koç'ların geleneğinden gelen Ankara Ticaret Odası;nın bundan sonra da şanına yakışır bir şekilde çalışmalarını sürdüreceğine inancım tamdır'' dedi.

ÖNCE TUTUKLANMIŞ SONRA SERBEST BIRAKILMIŞTI

Türkiye 2008 yılı Temmuz ayında güne şok bir gelişmeyle uyandı. Şener Eruygur, Hurşit Tolon, Sinan Aygün ve Mustafa Balbay'ın da aralarında bulunduğu 20 kişi, Ergenekon terör örgütüyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştı. Ergenekon soruşturması kapsamında 1 Temmuz'da gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Sinan Aygün, güvenlik gerekçesiyle Kandıra 2 nolu F Tipi Cezaevi'ne konulmuş ardından tutukluluğuna yapılan itiraz sonrası 14 Temmuz'da tahliye edilmişti.

ATO Başkanı da istifa etti

SİNAN AYGÜN KİMDİR?

1959 yılında Ankara'da doğan Sinan Aygün ilk, orta ve lise eğitimini Ankara'da tamamladı. Gazi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun olan Aygün, inşaat malzemeleri satıcılığı ve müteahhitlik yaptı. Aygün, 1997 yılında Ankara Ticaret Odası Başkanlığı'na seçildi. Ankara Ticaret Odası tarihinde en uzun süre görev yapan iki başkandan biri olan Aygün, üçüncü seçimini 2005 yılında yaşadı. Aygün, söz konusu yılda Türkiye genelinde ticaret odalarının oylarıyla TOBB Ticaret Odaları Konsey Başkanlığı görevine seçildi. Aygün, Mart 2009;da ATO Başkanlığı'na yeniden getirildi.. Aygün, yine ticaret odalarının oylarıyla Mayıs 2009'da ikinci kez Ticaret Odaları Konsey Başkanlığı görevini üstlendi. Aygün, evli ve bir çocuk babası.