Audi lazer farlı R8 LMX’i tanıttı

Audi lazer farlı R8 LMX’i tanıttı

Audi ve BMW arasında "lazer far savaşı" devam ediyor. Lazer farlara seri üretim bir otomobilde daha önce yer vermeyi hedefleyen iki marka arasında Audi R8 LMX'i tanıtması ile birlikte bir adım öne geçmiş gibi görünüyor.

Audi lazer farlı R8 LMX’i tanıttı

"Dünyanın lazer farlara sahip ilk seri üretim otomobili" olarak betimlenen R8 LMX, 5.500 Kelvin'lik renk sıcaklığına sahip beyaz ışık üreten dört adet yüksek güçlü lazer diyot barındıran lazer farlarla birlikte geliyor. Otomobil ayrıca yolda bulunan diğer otomobilleri algılayarak üretilen ışığın diğer otomobillere ulaşmamasını sağlayan kamera bazlı sensör sistemine sahip.

DİĞER ÖZELLİKLERİ

Işık teknolojisinin yanı sıra, R8 LMX Ara Mavisi rengi, karbon fiber detayları ve sabit arka spoyleriyle dikkat çekiyor. Parlak siyah egzozlar, karbon fiber seramik diskler ve özel 19 inçlik alaşım jantlar yeni modeli dışarıdan daha çekici hale getiriyor.

Audi tasarımcıları iç mekanda Nappa deri döşemeye, Sepang Mavisi dikişlere ve Ara Mavisi detaylara yer vermiş. Alcantara tavan döşemesi, mat karbon fiber detaylar ve ışıklandırılmış kapı eşikleri ise diğer detaylar arasında bulunuyor.

Otomobil 570 bg'lik maksimum gücünü 5.2-litrelik V10 motordan alıyor. 540 Nm tork üreten bu ünite ürettiği gücü S-tronic 7-ileri çift kavramalı şanzıman ve quattro dört tekerlekten çekiş sistemi üzerinden aktarıyor. Bu bileşim R8 LMX'in 0-100 km/s sprintini 3.4 sn'de tamamlamasını sağlarken, otomobili 320 km/s'lik maksimum hıza ulaştırıyor.

Audi, R8 LMX için şu anda sipariş alıyor ve 99 adetle sınırlandırılacak otomobilin fiyatı Almanya'da 210.000 eurodan başlıyor.