AVM Ciro Endeksi mayıs ayında arttı

s

Alışveriş Merkezler ve Yatırımcıları Derneği ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa oluşturulan AVM Endeksi’nin Mayıs ayı sonuçları açıklandı.

CİRO ENDEKSİ 196 PUANA ULAŞTI

Her ay düzenli olarak yayınlanan verilere göre ciro endeksi Mayıs 2016 döneminde bir önceki yılın Mayıs ayı ile karşılaştırıldığında yüzde 4,3’lük bir artışla 196 puana ulaştı.

AVM’lerdeki kiralanabilir alan (metrekare) başına düşen cirolar Mayıs 2016’da bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,3 oranında arttı ve verimlilik metrekare başına 747 TL’ye ulaştı.

VERİMLİLİK DE BELİRLENDİ

Verimlilik, İstanbul’da 837 TL, Anadolu’da 687 TL olarak belirlendi. Mayıs ayında kategoriler bazında en yüksek artış yiyecek kategorisinde gerçekleşti. Geçtiğimiz yılın Mayıs ayı ile karşılaştırıldığında 2016 Mayıs döneminde kategoriler bazında endeks yüzde 4’lük bir artış gösterdi.

En yüksek ciro artışı ise yiyecek kategorisinde yüzde 12’lik artışla yaşandı. Geçtiğimiz yılın Mayıs ayı ile karşılaştırıldığında Mayıs 2016’da ayakkabı-çanta kategorisi yüzde 11, hipermarket kategorisi yüzde 9, giyim kategorisi yüzde 4, AVM’lerdeki diğer alan ciroları yüzde 2 2 artış kaydederken teknoloji hipermarket ciroları yüzde 1 oranında düşüş gösterdi.