Avrasya Tüneli için geri sayım başladı

20 Aralık’ta açılacak olan Asya ile Avrupa kıtalarını deniz tabanının altından karayolu tüneliyle bağlayacak Avrasya Tüneli’nde geri sayım sürüyor.

Avrasya Tüneli için geri sayım başladı

8 EKİM'DE ERDOĞAN TÜNELDEN GEÇECEK

Tünel inşaatı büyük ölçüde yapıldı. Son hazırlıkların yapıldığı tünel, 20 Aralık’ta Hizmete sunulacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, programında bir değişiklik olmazsa 8 Ekim Cuma günü tünelden ilk geçişi gerçekleştirecek. Erdoğan, Avrupa’dan Anadolu yakasına otomobille geçecek.

Avrasya Tüneli için geri sayım başladı

TÜNEL DENİZ TABANININ 55 METRE ALTINDAN İLERLİYOR

Proje otomobillerin ve minibüslerin geçeceği 2’şer şeritli ve iki katlı tünelden meydana geliyor. Köprünün deniz altındaki en derin bölümü deniz seviyesinden 106 metre olurken, bu noktada tünel deniz tabanın 55 metre altından ilerliyor.

Tünel inşaatının büyük ölçüde tamamlanmasının ardından bağlantı yollarına hız verilirken, pek çok noktaya "Avrasya Tüneli" tabelaları konuldu ve açılışa kadar üzerleri kapatıldı.

Avrasya Tüneli için geri sayım başladı

9 ŞİDDETİNDE BİR DEPREME DAYANIKLI HALE GETİRİLDİ

Göztepe-Kazlıçeşme arasında hizmet verecek projenin toplam uzunluğu 14,5 kilometre olduğu belirtildi. Bu uzunluğun 5.4 kilometrelik bölümü İstanbul boğazının altından geçiyor. Tünel Richter ölçeğine göre 9 şiddetinde bir depreme dayanacak güçte inşa edildi.