Avrasya Tüneli'nde sona yaklaşıldı
AA

Fatih Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Yenikapı-Yedikule arasındaki yol genişletme çalışmaları bilgilenme toplantısına katıldı. Ardından tüneli gezen Demir, Şantiye Müdürü Necil Engür'den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Avrasya Tüneli'nde sona yaklaşıldı

İMALAT İŞLEMİNİN BÜYÜK KISMI BİTİRİLDİ

Açıklamada görüşlerine yer verilen Demir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından "Vizyon proje" olarak değerlendirilen Avrasya Karayolu Geçiş Tüneli inşaatının bile çok etkileyici ve muhteşem bir görüntüye sahip olduğunu belirtti. Açıklamaya göre, "Avrasya Karayolu Tüp Geçiş" projesinde sona yaklaşıldı. Günde 900 işçinin gece gündüz çalıştığı tünelin yaklaşık yüzde 85'i tamamlanırken, iki katlı, ikişer gidiş ve geliş olarak yapılan tünelde, tünel içi imalat işleminin de büyük kısmı bitirildi.

Avrasya Tüneli'nde sona yaklaşıldı

PROJE BAĞLANTI YOLLARINI DA RAHATLATACAK

Asya ve Avrupa ilk kez deniz tabanının altından karayolu tüneliyle birleşecek. Avrasya Tüneli Projesi (İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesi), Asya ve Avrupa yakalarını, deniz tabanının altından geçen bir karayolu tüneli ile birbirine bağlayacak. İstanbul’da araç trafiğinin yoğun olduğu Kazlıçeşme-Göztepe hattında hizmet verecek olan Avrasya Tüneli, 3.4 kilometrelik kısmının en derin noktası denizin 106 metre altından olmak üzere bağlantı yollarıyla birlikte yaklaşık 14.6 kilometrelik bir güzergahı kapsıyor. Proje tamamlandığında Cankurtaran ile Kazlıçeşme arasındaki sahil yolu 8 şeride çıkarılacak. İki katlı tünelden ve alışılmış diğer metotların dışında bir yöntemle inşa edilen bağlantı tünellerinden oluşan Avrupa ve Asya yakalarında toplam 9,2 kilometrelik güzergahta ise yol genişletme ve iyileştirme çalışmaları yapılacak. Sarayburnu-Kazlıçeşme ile Harem-Göztepe arasında yer alan yaklaşım yolları genişletilecek. Yap-işlet-devret yöntemiyle yapılan projenin 2016 yılı sonunda hizmete açılması bekleniyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)