Avrupa'da satılan dört akıllı telefondan üçü Android
ensonhaber.com

Büyük bir danışmanlık firması tarafından sunulan verilere göre, Avrupa pazarlarında satılan dört akıllı telefondan üçü Android'e ait.

2018 yılının son çeyreğindeki veriler kullanılarak yapılan araştırmaya göre, Android telefonların çok satmasının en büyük nedeni Huawei ve Xiaomi. İki Çinli telefon üreticisi, Avrupa'daki birçok ülkede toplam 34 milyon kullanıcı sayısına ulaştı.

android

ANDROİD YÜKSELDİ iOS DÜŞTÜ

Avrupa pazarındaki Android telefon satışları, 2017 yılının aynı çeyreğine göre yüzde 1,6 artmış durumda. Geri kalan satışların çoğunu iOS işletim sistemine sahip telefonlar oluştururken, iOS geçen yıla göre yüzde 1,3 oranında bir düşüş yaşadı.

HUAWEI VE XIAOMI'NİN AVRUPA'DAKİ YÜKSELİŞİ

Samsung ve Apple, Avrupa pazarında sabit bir çizgi çizerken, Çinli üreticiler Huawei ve Xiaomi hızlı bir şekilde yükselmeye devam ediyor. Özellikle Huawei, bazı ülkeler tarafından casuslukla suçlansa da Avrupa'daki birçok ülkede satışlarını bir hayli artırmış durumda.

xiaomi

XIAOMI'NİN AVRUPA'DAKİ FAALİYETLERİ

Neredeyse 6 milyon kullanıcısı olan Xiaomi, Avrupa'da en çok satan dördüncü akıllı telefon üreticisi haline geldi. Xiaomi'nin Avrupa'daki başarısının büyük bir kısmı İngiltere ve İspanya'daki teknolojik ağını genişletmek için yaptığı çalışmalardan kaynaklanıyor. Şirket, aynı zamanda Fransa ve İtalya'da da birçok çalışma yapıyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Ensonhaber Teknoloji Instagram hesabını takip ederek güncel teknoloji haberlerine anında ulaşın.

@eshteknoloji