Avrupa'da Türkiye'ye bir destek de Hırvatistan'dan
Ajanslar

Brüksel'de gerçekleştirilen NATO dışişleri bakanları toplantısının ardından gazetecilere açıklamada bulunan Hırvatistan Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanı Davor İvo Stier, ülkesinin Türkiye ile dengeli bir  ilişki kurmak için çaba gösterdiğini kaydetti.

Brüksel'de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile de görüştüğünü söyleyen Stier, görüşmenin ana konusunun Türkiye'nin kilit role sahip olduğu sığınmacı krizinde karşılaştıkları sorunlar olduğunu aktardı.

Avrupa'da Türkiye'ye bir destek de Hırvatistan'dan

"TÜRKİYE İLE MÜZAKERELER DONDURULMAMALI"

Türkiye ile iletişim kanalının açık kalmasının önemine işaret eden  Stier, "Bildiğiniz üzere Hırvatistan, Türkiye ile müzakerelerin dondurulması  kararını desteklemiyor. Türkiye ile ilişkilerin dengelenmesi gerektiği ve Türkiye  ile işbirliğinin son derece önemli olduğu kanaatindeyiz.'' şeklinde konuştu.

Stier, Çavuşoğlu ile görüşmesinde ayrıca Güneydoğu Avrupa'daki mevcut durumu da değerlendirdiklerini aktararak, özellikle Bosna Hersek'te istikrarın  sağlanması için önemli gördükleri Hırvatistan-Türkiye-Bosna Hersek üçlü  mekanizmasının karşılıklı işbirliği ve bölgenin istikrarı için son derece önemli  olduğunu sözlerine ekledi.

Avrupa'da Türkiye'ye bir destek de Hırvatistan'dan