Avrupa'nın en yüksek binası Rusya'da inşa edildi

e

Moskova Uluslararası İş Merkezi’nde gerçekleştirilen proje, 7 katlı kristal bir yapının üzerinde yükselen biri 352 metrelik 85 katlı, diğeri 236 metrelik 49 katlı iki kuleden oluşuyor.

AVRUPA'NIN EN YÜKSEK BİNASI

Kulelerin,n biri ofis, diğeri konut için ayrılan projede, yüksek olan konut kulesi 352 metre ile dünyanın önde gelen bina veritabanı sitesi Emporis.com’da, “Avrupa'nın en yüksek binası” unvanını aldı.

Kuleler; 132.500 metrekaresi ofis, 42.800 metrekaresi otel ve 83.700 metrekaresi konut olmak üzere toplam 290.000 metrekare alandan oluşuyor.

PROJE DEĞERİ 372 MİLYON DOLAR

Projenin değerinin 372 milyon dolar olduğu belirtildi. Rusya’daki projeleri ile ilgili Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Tokman, “Ant Yapı olarak uzun yıllardır Rusya’da taahhüt işleri yürütüyoruz. 1999 yılında Rusya’nın yaşadığı büyük ekonomik krizde yine projeler yapıyorduk. Bu bölgede profesyonel ekibimiz ile birlikte önemli projelere imza attık. Bugün Avrupa’nın en yüksek binasını zamanında teslim etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Rusya’nın şu an yaşadığı piyasa şartlarına rağmen tamamlanması planlanan işleri bitirmeye ve yeni projeler almaya devam ediyoruz” şeklinde değerlendirme yaptı.