Avustralya'ya gelen sığınmacılar geri gönderildi

Avustralya'ya gelen sığınmacılar geri gönderildi

Avustralya federal hükümeti, ülkeye teknelerle ulaşmaya çalışan sığınmacıların durdurulması için devreye sokulan sınır güvenliği projesinin 88 gündür başarılı bir şekilde uygulandığını açıkladı.

Avustralya'ya gelen sığınmacılar geri gönderildi

TURUNCU BOTLAR SIĞINMACILARI GERİ GÖTÜRÜYOR

Göç Bakanı Scott Morrison, parlamentoda yaptığı açıklamada, 88 gündür insan kaçakçılığına karşı başarılı çalışma yürüttüklerini söyledi. Endonezya'ya çeşitli yollardan Avustralya'ya sığınmak için gelen binlerce sığınmacının, ilk fırsatta teknelerle Avustralya'ya ulaşmak için yola çıktığı belirtiliyor. Ancak, Avustralya'ya ulaşamadan denizde yakalanan teknelerdeki sığınmacılar ya geldikleri teknelerle ya da Avustralya tarafından yapılan ''Orange Life Boat-turuncu hayat botları'' ismi verilen botlara alınıp gemilerle çekilerek, Endonezya'ya geri götürülüyor.

GÖREVLİLER KÖTÜ DAVRANDI İDDİASI

ABC televizyon kanalında yayınlanan bir habere göre; turuncu hayat botları ile Endonezya'ya geri götürülen sığınmacılar kendilerine görevlilerin kötü davrandığını iddia etti. Avustralya Hükümet Sözcüsü ise Deniz Kuvvetleri, Gümrük ve Sınır Koruma Servisi personeline yönelik kötü davranış iddialarını reddetti.