Aydın Doğan'dan penguen belgeseli yorumu
Ajanslar

aydın doğan

Bağımsız Gazetecilik Platformu P24'ün desteğiyle hazırlanan bir belgeselde konuşan Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, sahibi olduğu haber kanalı CNN Türk’ün Gezi eylemleri sırasında penguen belgeseli yayınlamasını ‘şapşallık’ olarak nitelendirdi.

Doğan, konuyla ilgili "O tamamen bir şapşallık. Yani bir kasıt falan değil" dedi.

Aydın Doğan kimdir

YÖNETİM KURULU BAŞKANI'NIN KIZI UYARDI

Doğan, protestolara neden olan belgesel yayını konusunda Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı olan kızı Begümhan Doğan Faralyalı'nın "Ne yapıyorsunuz siz? Belgesel yayınlıyorsunuz" diyerek kendisini uyardığını söyledi.

Aydın Doğan'dan penguen belgeseli yorumu VİDEO

"O TAMAMEN BİR ŞAPŞALLIK"

Aydın Doğan'ın belgesel gösterimiyle ilgili açıklamaları şöyle;

"O tamamen bir şapşallık. Yani bir kasıt falan değil. Gece 12’den sonra yahut gece yarısından sonra tam saati bilmiyorum, otomatiğe bağlıyorlar. Geceye bir kişi kalıyor. Ötekiler programı otomatiğe bağlamış gitmişler. Sabahleyin benim en küçük kızım holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan da geldi "Ne yapıyorsunuz siz" dedi, "Ne yapıyoruz" dedim. "Belgesel yayınlıyorsunuz" dedi. Ondan sonra, erken saatte bunu söyledi. Biz oradan fark ettik. Meslek kazası olmuştur. Hiçbir kasıt yoktur. Hükümet bunu o dönemde kasten yaptılar dediler. Hayır biz öyle şeyde değil, tamamen mesleki bir hatadır."