Aydın’da 2 iş yerine 34 bin lira ceza kesildi
DHA

Ticaret İl Müdürlüğü'ne aralık ayı içerisinde, 21 adet tüketici şikayeti başvurusu yapıldı.

Aydın’da 2 iş yerine 34 bin lira ceza kesildi

Bu şikayetlerin 12’si ayıplı mal ve hizmetleri kapsadı. Cep telefonu, mobilya , sağlık hizmeti, buzdolabı, otomobil, eğitim-öğretim ücreti ve konutu içerirken; 4’ü ise iş yeri dışında yapılan satış sözleşmeleri, 3’ü banka ve birer adet garanti belgesi ile taksitli satış sözleşmesi şikayetlerinden oluştu.

Bir tüketici şikayeti gereği için iş yeri merkezinin bulunduğu İstanbul Valiliği'ne gönderildi.

TÜKETİCİYİ MAĞDUR EDEN İŞLETMELER AFFEDİLMEDİ

İl Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığınca ay içinde, 7 ve 13 Aralık 2018 tarihlerinde olmak üzere iki toplantı yapıldı. Söz konusu toplantılarda 8’i tüketici lehine, 3’ü tüketici aleyhine ve 1’i uzlaşma olmak üzere toplam 11 adet İl Hakem Heyeti kararı alındı. Ayrıca İl Tüketici Hakem Heyeti Başkanı tarafından, tüketici şikayetlerini incelemek üzere 3 bilirkişi ataması yapıldı.


PİYASA GÖZETİMİ VE DENETİMİ ÇALIŞMALARI

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında Efeler, Nazilli ve Didim ilçelerinde 23 iş yerinde 102 üründe fiyat etiketi yönünden denetim yapıldı. İki iş yerindeki 2 üründe fiyat etiketi kapsamında aykırılık tespit edildi. Garanti Belgesi ile Türkçe Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu yönünden 1 iş yerinde 10 üründe denetim yapıldı.

Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar yönünden 12 iş yerinde 12 üründe denetim yapılarak, denetim sonuçları Bakanlığa gönderildi.

34 BİN 816 TL PARA CEZASI KESİLDİ

4703 Sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun kapsamında, Efeler ilçesinde 1 iş yerinde 94 üründe denetim yapıldı ve daha önce düzeltici faaliyet süresi verilen eksikliklerin düzeltildiği tespit edildi. 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında 2 iş yerine toplam 34 bin 816 TL idari para cezası uygulandı.

Günün önemli gelişmeleri VİDEO

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)