Aydın'da boğa arenasında kavga çıktı
İHA

1

Sultanhisar’da yapılan 11. Geleneksel Malgaç Mustafa Köyü Boğa Güreşlerinde çıkan olaylar festivale gölge düşürdü. Güreşleri Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya ve Aydın Boğacılar Derneği Başkanı İzzet Baydar’ın yanı sıra 10 bine yakın güreş sever izledi.

BOĞA GÜREŞİNDE KAVGA

Malgaç Mustafa Mahalle Muhtarlığı ile Aydın Boğacılar Derneği ve Sultanhisar Belediyesi işbirliğinde yapılan güreşlerde Aydın, Muğla ve İzmir’in değişik ilçe ve köylerinden yaklaşık 200 boğa katıldı. Elde edilen gelirle öğrencilere burs sağlanması amaçlanan güreşlere boğa sahipleri arasında çıkan kavga damga vurdu.

Boğa arenası ringe döndü

ARENADA SOPALAR YUMRUKLAR KONUŞTU

Festivalin son bölümünde yer alan Belediye Başkanlığı Kupası güreşlerinde, iki boğa sahibi arasında çıkan kavga kontrolden çıktı. Arenada boğa sahipleri arasında başlayan kavgaya, tribünden atlayarak içeriye giren tanıdıkların da katılmasıyla ortalık bir anda savaş alanına döndü. Sahada sopa ve yumrukların konuştuğu kavga, önce tribünlere daha sonra ise saha dışarısına taştı. Alınan güvenlik önlemleri, yüzlerce kişinin karıştığı kavgayı yatıştırmakta yetersiz kaldı.

Aydın'da boğa arenasında kavga çıktı

2 KİŞİ AĞIR YARALI OLARAK HASTANEYE KALDIRILDI

Güreş severler saha içinde yaşanan kavgaya tepki göstererek, sahaya şişe ve sandalye atmaya başladı. Sandalyelerin havada uçuştuğu kavgada, tribünlerde yer alan bazı seyirciler çocuklarıyla birlikte kaçışarak canlarını zor kurtardı. Tribün ve ardından saha dışına taşan kavgada, polis biber gazı kullanarak grupları ayırmaya çalıştı. Çıkan kavgada sopa ve sandalye ile yaralanan 2’si ağır çok sayıda kişiye ilk müdahale 112 Acil Servis ekipleri tarafından sahada yapıldı. Başından yaralanan 2 kişi ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Aydın'da boğa arenasında kavga çıktı

Aydın'da boğa arenasında kavga çıktı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)