Aydın'da yolcu otobüsünde tarihi İncil bulundu iddiası

chelsea.jpg

Buharkent Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler D-320 Denizli-İzmir Devlet Kara Yolu üzeri İlçe Jandarma Komutanlığı önünde yaptıkları yol kontrolünde, Diyarbakır’dan Bodrum’a gitmekte olan yolcu otobüsünü durdurdu.

Otobüsün bagajında ve içinde arama yapan jandarma timleri, otobüste yolcu olarak bulunan 28 yaşındaki S.D.ye ait koltukta gizlenmiş gazete kağıtlarına sarılı vaziyette bir kitap buldu. Ceylan derisine yazılmış altın yazmalı kitapla ilgili Nazilli Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile S.D. gözaltına alınırken, ifadesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Jandarma olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlattı.

Aydın'da yolcu otobüsünde tarihi İncil bulundu iddiası

MÜZEYE TESLİM EDİLDİ

Ceylan derisi üzerine yazılar ve figürler işlenen 34 sahifelik altın yazmalı kitabın, Hz. İsa’nın ilk öğütlerini verdiği Aramice dilinde yazılı olduğu iddia edilirken, Buharkent İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, koruma altına aldıkları kitabı inceleme yapılması için Karacasu Afrodisias Müzesi Müdürlüğü’ne teslim etti. Müzede kitabı inceleyecek uzman bulunmadığını ifade eden yetkililer ise kitabın dolandırıcılıkta kullanılmak için hazırlanan sahte bir ‘İncil’ mi yoksa gerçek mi olduğunu tespit etmek için çeşitli üniversitedeki uzmanlardan destek istediklerini belirtti. Ülke genelindeki üniversitelere fotoğraflarla birlikte inceleme yapması için yazı göndereceklerini ifade eden müze yetkilileri, Hıristiyan dünyası için önem arz eden konunun 15 gün içinde netlik kazanarak bilgilendirmesini yapacaklarını söyledi.

Aydın'da yolcu otobüsünde tarihi İncil bulundu iddiası