Aydınlılar tatbikatı dua ederek izledi

Aydın’ın Nazilli ilçesinde Aydın Valiliği AFAD İl Müdürlüğü Koordinasyonunda gerçekleşen dev arama kurtarma tatbikatı gerçeği aratmadı. Arama Kurtarma Dernekleri Federasyonu üyesi UMUT Arama Kurtarma Derneği’nin de katıldığı, Türkiye Afet Müdahale Planının uygulandığı TAMP saha tatbikatı bu sabah 10:30’da başladı. Tatbikatı; Aydın Vali Yardımcısı Necdet Türker, Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İlçe Emniyet Müdürü Bünyamin Daşdemir ve vatandaşlar izledi.

Aydınlılar tatbikatı dua ederek izledi

CAMİ İMAMI ELLERİNİ AÇARAK DUA ETTİ

Birçok senaryonun uygulandığı tatbikatı vatandaşlarla beraber izleyen Yeni Sinan Camisinin imamı Bilal Ekinci, yaralıların senaryo gereği kurtarılma anlarında ortaya çıkan ve gerçeği aratmayan tehlikeli anlarda ellerini açarak dua etti. Nefes kesen tatbikatta 4. kattan halat yardımıyla kurtarılan bir öğrenciye birşey olmaması için dua ettiğini söyleyen imama, camisinin cemaati de ayak uydurdu. Öğlen namazı öncesi belediye meydanına gelen imam ve arkadaşlarının dua ederken çekilen fotoğrafı, ilçede fenomen oldu.

Aydınlılar tatbikatı dua ederek izledi

TATBİKAT SORUNSUZ TAMAMLANDI

Saat 09.00 sularında Nazilli merkezde meydana gelen 6 büyüklüğündeki deprem senaryosuna göre gerçekleştirilen tatbikata; Sağlık Bakanlığı, UMUT Arama Kurtarma, TRAC, NATDER, Nazilli Nakut, Kızılay, ve Türkiye Afet Müdahale planındaki kurumlar görev aldı. Tatbikatta, Deprem, tahliye, trafik kazası, sabotaj gibi bir çok senaryonun yanında TAMP Planına göre Afet Yönetim Koordinasyon Bürosu Nazili Sümer Parkta NAKUT Afet Koordinasyon merkezinde kuruldu. Tatbikat kapsamında saat 10.00 sularında Nazilli Belediye binasında ve Sena Öğrenci Yurdu’nda ise yaralı tahliyeleri gerçekleşti. İtfaiye merdivenleriyle kurtarılan yaralı öğrenciler, UMKE ve 112 ekiplerinin yardımıyla ambulanslara taşındı. Ayrıca, senaryo icabı meydanda kaza yapan 2 araçtan, 2 kişi sıkıştıkları yerden kurtarıldı. AFAD ekiplerinin koordinasyonunda yapılan dev organizasyon, sorunsuz tamamlandı.

Aydınlılar tatbikatı dua ederek izledi

Aydınlılar tatbikatı dua ederek izledi

Aydınlılar tatbikatı dua ederek izledi