Ay'ın diğer tarafına gönderilen aracın gönderdiği fotoğraflar
ensonhaber.com

Çin'in, Ay'ın Dünya'dan göremediğimiz öteki tarafına gönderdiği Chang'e-4 uzay aracından, birkaç panoromik fotoğraf geldi. 4 Ocak 2019'da, Ay'ın Güney Kutbu Aitken Havzası kraterine başarılı bir şekilde iniş yapan araç, Ay'ın Dünya'dan görünmeyen diğer tarafı hakkında çeşitli araştırmalar yapıyor.

Ay'ın neden hep aynı yüzünü görüyoruz? VİDEO

Chang'e-4 uzay aracı, 360 derecelik objektifi sayesinde, Von Kármán kraterinin çukurlu ve çorak yüzeyini fotoğrafladı. Sosyal medyada paylaşılan bu fotoğraflarda,  Chang’e-4 ve Yutu-2 aracının birbirlerini fotoğrafladığını görüyoruz.

ay

Chang'e 4 isimli uzay aracının Ay'ın diğer yüzünden gönderdiği bu fotoğraflar, hem Çin'in uzay programı, hem de insanlığın uzay araştırmaları için önemli bir başarıya işaret ediyor.

çin

Ay'ın öteki yüzü ile ilgili şimdiye kadar yapılamayan araştırmaları yapacak olan bu araçlar, çeşitli verileri bilim insanlarıyla paylaşacak ve Ay'ın öteki yüzü ile ilgili bilinmeyen sırlar ortaya çıkacak.

ay

Bu uzay görevinin başkan yardımcısı Zhang Yuhua, Çin devlet medyasına şunları söyledi: 'Bundan sonra araç, planlanan bölgeye gidip, Von Kármán kraterinde bilim insanları tarafından planlandığı gibi bir dizi bilimsel araştırma projesi başlatacak.'