Aykut Kocaman ve Şenol Güneş'ten derbi yorumu

Süper Lig'in 23. haftasında oynanacak Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi ligin kaderini doğrudan etkileyecek. Dev maç öncesi teknik adamlar oyuncularına son taktikleri verirken, motivasyon amaçlı konuşmalar da yaptı.

"TEK ÇARE KAZANMAK"

Şenol Güneş derbi öncesi "Artık mazeret yok. Şampiyonluk için kesinlikle galip gelmemiz lazım" dedi. Futbolcular da Ümraniye'deki taktik toplantısının ardından hocalarına 3 puan sözü verdi.

Aykut Kocaman ve Şenol Güneş'ten derbi yorumu

Orta sahada görev alacak futbolculardan, oyunun savunma ve hücum yönünü kusursuz uygulamalarını isteyen tecrübeli teknik adam "Bütün takıma görev düşüyor ama orta sahada oynayacak olan sizler, bu maçı alabilecek kaliteye sahipsiniz. Bu maçta bunu gösterin ve kilidi çözen oyuncular olun. Orta sahada çok baskı yapıyorlar, bunu paslaşma ile aşacağız. Sizin yapacağınız paslaşmalar ve oyuna vereceğiniz şekil maçın sonucunu belirleyecek. Bildiğiniz ve daha önce defalarca yaptığınız şeyi yapın, hızlı paslaşın, seri olun ve hata yapmayın" diyerek oyuncularını özel olarak motive etti.

Aykut Kocaman ve Şenol Güneş'ten derbi yorumu

"10 PUANLIK MAÇ"

Beşiktaş derbisinin galip tamamlanması durumunda 3 puanın ötesinde kazanımlar getireceğini aktaran Kocaman ise, "Başakşehir galibiyeti, fikstürün dönüşü açısında pek çok avantaj sağladığı gibi takıma güven tazelemesi oldu. Pazar günkü maçın en büyük getirisi, kazanacağımız 3 puandan fazla olacak. Başakşehir maçının getirisi 3 puan olduysa, Beşiktaş galibiyetinin getirisi en az 10 puan olacak gibi gözüküyor. Beşiktaş'ı istekli, mutlak kazanmak zorunda olduğu maçta yenebilmenin getirdiği haz duygusu ve camianın geç kalmış da olsa hedefe doğru kilitlenme güdüsü olacak." diye konuştu.