AYM'nin 'cinsel istismar' kararının altında ne gizli

AYM'nin 'cinsel istismar' kararının altında ne gizli

Bafra'da bir yerel mahkemenin itirazını değerlendiren Anayasa Mahkemesi çocuklara yönelik cinsel istismar davalarında her bir somut olayın özelliklerinin dikkate alınmasını ve buna göre ceza tayin edilmesini istedi.

6'YA KARŞI 7 EVET OYUYLA KABUL EDİLDİ

Değişiklik 6 muhalefet oyuna karşı 7 lehte oy ile kabul edildi.

YEREL MAHKEME "RIZASI VARSA CEZA ÇOK YÜKSEK" DEMİŞTİ

Değişiklik için başvuruda bulunan Bafra Ağır Ceza Mahkemesi, "Suça sürüklenen çocuklar yönünden 12 ile 15 yaş arasında olup da kendisine yönelik eylemin anlam ve mahiyetini algılama yeteneği olan mağdurun rızasına hukuki sonuç tanınmadığı, bu mağdurların rızasıyla yaşadığı cinsel eylemler hakkında cezanın çok yüksek olduğu, suçun en nitelikli hali için en düşük yaşın 15 şeklinde belirlenmesinin suç ve cezada korunmak istenen hukuki yarar ile müeyyide arasındaki orantıyı bozduğu" söylemişti.

Anayasa Mahkemesi bugün verdiği kararla bu görüşü onaylamış oldu.

AYM'DEKİ FETÖ'CÜ HAKİMLERİN İŞİ Mİ?

2005 yılında yapılan düzenlemeyle, 15 yaşın altındaki çocuklara karşı yapılan her türlü cinsel davranış istismar kabul edilmişti. Anayasa Mahkemesi'nun bu skandal kararı, FETÖ'cülerin darbe girişimiyle birlikte akıllara soru işareti getiriyor.

ÇOCUKLARI DAHA DA SAVUNMASIZ HALE GETİRİYOR

Çünkü Anayasa Mahkemesi'nin aldığı karar, 15 yaşın altındaki çocukların cinsel saldırıya uğradıklarında mağduriyetlerini reddetmek bir yana, çocukları cinsel istismara karşı daha da savunmasız hale getiriyor.

TÜRKİYE KARŞITI BİR KAMPANYAYA DÖNÜŞTÜ

Ayrıca bu karar, bir rezalet olma özelliğinin dışında Türkiye aleyhine dünyada bir kampanya haline geliyor. Darbe girişimine sessiz kalarak Türkiye'nin yanında değil, tam karşısında olduğunu gösteren Avusturya ve İsveç gibi ülkelerin ve onların yöneticilerinin eline koz veriyor.

AYNI YÜCE MAHKEME, PKK'LI İÇİN DEVLETE TAZMİNAT ÖDETMİŞTİ

2 ay önce, bir PKK'lıyı haklı bularak devleti PKK'lı teröriste tazminat ödemeye mahkum eden Anayasa Mahkemesi'nin bu utanç verici kararının savunulacak hiçbir yanı yok.