Aysal'dan Terim'e gönderme

Aysal'dan Terim'e gönderme

Brezilya Futbol Federasyonu, 2014 Dünya Kupası'nda yaşanan hüsrandan sonra değişkliğe giderek teknik ekibi tamamen değiştirdi. Milli takımın başına geçen Dunga, kaleci antrenörü olarak da Galatasaraylı Tafferel'i kadrosuna dahil etti.

Tecrübeli çalıtırıcı, Galatasaray ve Brezilya Milli Takımı'nda aynı anda görev yapacağını açıkladı. Zorlu görevi üstlenen Claudio Taffarel'i, Brezilya Milli Takımı ile yoğun bir fikstür bekliyor.

Taffarel Sambacılarla 4 hazırlık maçına çıkacak. Taffarel'in her iki takımı birden çalıştırması ile ilgili konuşan Galatasaray Başkanı Ünal Aysal "Bize açık olana anlayışlı davranırız" değerlendirmesinde bulundu.

"HER ZAMAN ANLAYIŞLI DAVRANDIK"

Barbolini'yi Voleybol Milli Takımı'na , Fatih Terim A Milli Takım'ın başına, Ergin Ataman'ı Basketbol Başantrenörlüğüne ve son olarak Cladio Taffarel'i Brezilya Milli Takımı'na gönderdiklerini belirten Aysal "Galatasaray bir dünya takımı. Hocaları da Galatasaray'a layık hocalar olmak durumunda. Ancak bu isimleri parlatan da yine Galatasaray'ın ismi, marka değeri ve bir standarda oturmuş geleneksel başarılarıdır. Bize açık, net olarak niyetini ve seçimini peşinen bildiren, izin isteyen antrenörlerimize her zaman seçimlerinde saygılı ve anlayışlı davrandık" diye konuştu.

Claudio Taffarel, Brezilya Milli Takımı'nda Carlos Dunga ile 1990, 1994 ve 1998 Dünya Kupaları'nda beraber oynamış, Amerika'da düzenlenen 1994 Dünya Kupası'nda birlikte zafere ulaşmışlardı.