Aysel Gürel'siz 5 yıl..

Aysel Gürel'siz 5 yıl..

Ünlü şarkı sözü yazarı ve tiyatrocu Aysel Gürel, dün ölümünün 5. yılında Zincirlikuyu'daki mezarının başında anıldı. Gürel için düzenlenen törene
kızları Müjde Ar ile Mehtap Ar'ın yanı sıra torunu Söz Ar, damadı CHP eski milletvekili Ercan Karakaş, Ünal Uzun, şarkıcı Banu Zorlu ve yakın dostları katıldı.

Az sayıda kişinin katıldığı törende Gürel için dualar okundu. Toplu halde dua
okunurken Müjde Ar'ın gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Aysel Gürel'siz 5 yıl..
Anma töreninde bir hayranı Gürel'in mezarına pembe bir çakmakla sigara bıraktı..

MÜJDE AR: "AYSEL İÇİN 40 MUM HALA İÇİMİZDE YANIYOR"

Duygulu anlar yaşayan Müjde Ar, "Aysel'imiz cennette şarkılarını söylüyor. Bakın beş yıl olmuş, şaka gibi. Çok özlüyoruz. Hep şey derlerdi 'İnsan annesini kaybettikten sonra içinde 40 tane mum yanar ve yavaş yavaş o mumlar söner. Bir tek mum kalır.' Aysel için 40 mum hala içimizde yanıyor. Sokakta her dakika yanımıza gelip biz Aysel Gürel'e şöyle aşığız, şöyle hayranız diyenler hiç eksilmiyor. En büyük tesellimiz o. Ben çok sarsıldım. Annemin hastanede bir erkek hemşiresi vardı. Çok seviyordu, genç yakışıklı çocuktu. 'Anne bak seninki geldi' deyince hemen ağzını açtı. Son ilacını da onun elinden içti. Annem çok müstesna, çok farklı bir insandı. Ölümle bile dalga geçerdi. Başında sürekli şarkı söylüyorlardı kendinde değildi. Doktorlar bize 'Vedalaşın' demişlerdi. Komadaydı ama şarkılara bacağıyla tempo tutuyordu" dedi.

Annesinin adına hazırlanan ve ünlü isimlerin şarkılarını seslendirdiği albümün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde piyasaya çıkacağını söyleyen Ar, "Annemin sandığından binlerce şarkı sözü çıktı. Şimdi onları arşivledik, müze gibi bir şey yapacağız. Ben ikimize kalan telif haklarımı kız kardeşime devrettim. Annem onun hayatı için daha endişeliydi" diye konuştu.

DÖL KADINLARI'NI SEZEN AKSU TAMAMLAYACAK

Aysel Gürel'in diğer kızı Mehtap Ar ise annesinin ölmeden önce geride bıraktığı ve içinde iki bin şarkı sözünün olduğu sandıktan çıkan "Döl Kadınları" adlı şarkıyı okuması için Sezen Aksu'ya verdiğini ilk kez açıkladı. Mehtap Ar, şöyle konuştu:
"Aldığım her nefeste anneme şükrediyorum. Bugün dostları buradaydı, hepsi sağolsun. Elimizden geldiğince annemi yaşatmaya çalışıyoruz. Annem her yere yazar çizerdi. Duvarlara bile yazardı. Hastanedeyken de 'Duvarlara yazmak isiyorum ama ayıp olur' dedi. Gazete kağıtlarının boş yerlerine bile yazardı. 20 bine yakın şarkı sözü var. Hatta onun yarım
kalan Döl Kadınları diye bir şarkısı vardı. Herhalde Sezen onu toparlar bitirir. Kadınları hep ön planda tutardı. Kadınlar ayakta dursun, kimseye bağlı kalmasın, özgür kalsın isterdi. Bütün mücadelesi kadınlar içindi."