Aytuğ Atıcı kimdir

aytuğ atıcı

Aytuğ Atıcı, 23 Kasım 1964'te Adana'da doğdu. Babasının adı Şahap, annesinin adı Lütfiye'dir. İlköğretim hayatını Adana’da tamamlayan Atıcı, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. Aynı fakültede çocuk sağlığı ve hastalıkları ile neonatoloji uzmanlığını aldı. 1987-1988 yıllarında Sabuncupınar Sağlık Ocağı, Kütahya; 1988-1997 yıllarında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı'nda çalıştı.

MERSİN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ'NDE PROFESÖR OLDU

Askerlik hizmetinden sonra 1997-2002 yıllarında Adana Özel Seyhan Hastanesi’nde çalıştı. 2002’den beri Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda görev almaktadır.

1996'da doçent olan Atıcı, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne atandı ve Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'ni kurdu. 2003'te profesör olan Atıcı, aynı üniversitede Başhekimlik, Dekan Yardımcılığı, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu ve İlk Yardım Araştırma ve Uygulama Merkezi Kurucu Müdürlüğü, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanlığı, Neonatoloji Bilim Dalı Kurucu Başkanlığı görevlerini yürüttü.

Mersin Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu Üyeliği, Gebe Eğitim Merkezi Kuruculuğu, Sağlık Bakanlığı Danışma Kurulu Üyelikleri ile Mersin Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı.

SİVİL TOPLUM DERNEKLERİ İLE İÇ İÇE

Mesleki ve sosyal alanda birçok derneğin yöneticiliğinde bulundu. Çalıştığı alanda 11 kitabın editörüdür. UNICEF TMK Mersin Şb. Kurucu Üye ve Başkanlığı yapan Atıcı aynı zamanda Atatürkçü Düşünce Derneği üyesidir.
Yayınlanmış çok sayıda Türkçe ve İngilizce makalesi bulunan Atıcı,  iyi düzeyde İngilizce ve orta düzeyde Arapça biliyor. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

MECLİSE GAZ BOMBASI KAPSÜLÜ GETİRDİ

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, 2013 yılında TBMM Genel Kurulu'na biri patlamamış iki gaz bombası kapsülü getirmesiyle gündeme gelmişti. Atıcı, milletvekillerine gösterdiği patlayan gaz bombasının, ODTÜ'lü Barışık'ın kafasına isabet eden gaz bombası kapsülü olduğunu öne sürdü.

MECLİSTE PANTOLONUNUN PAÇASINI SIVADI

Atıcı, 2013 yılı Nisan ayında Meclis’te düzenlediği basın toplantısında pantolonunun bir paçasını dizine kadar sıvayarak, Dünya Mayın Bilincini Geliştirme Günü nedeniye basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısını pantolonunun bir paçasını dizine kadar sıvayarak yapan Atıcı, ”Bacağımı öncelikle mayın mağdurlarına destek olmak için ve AKP Hükümeti’ne bu bacakla mayınları temizlesinler diye ödünç veriyorum” cümleleriyle gündeme gelerek kafaların karışmasına sebep oldu.

MERCEDES İLE GİDİLEN EYLEM

2014 yılında Akkuyu Nükleer Santrali için temel atma törenine karşı yapılan Nükleer Karşıtı Platformu tarafından düzenlenen ilk eylemlere CHP'li milletvekili Aytuğ Atıcı da katıldı. Eyleme destek amacıyla alana Mercedes marka otomobiliyle gelen CHP'li vekil, eylem sırasında otomobilinin üzerine çıkarak gazetecilere poz verdi.