Azeri vekil Ganire Paşayeva'dan AP'nin kararına tepki
DHA

p

Azerbaycan Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) üyesi Ganire Paşayeva, Ermeni tasarısını kabul eden Avrupa Parlamentosu’nun kararını sahte ve adaletsiz olarak değerlendirdi.

İTİRAZ EDİLMESİ GEREK

Avrupa’da yaşayan Türk kökenli insanların yaşadığı ülkelerde bu tartışmalara destek vermiş milletvekillerine ve Avrupa Parlamentosu’na itiraz etmeleri gerektiğini belirten Paşeyava, "Avrupa Parlamentosu’nun yalanlarla ilgili kararını hiçbir Türk tanımayacak ve kabul etmeyecektir" dedi.

"SOYKIRIMI TÜRK KÖKENLİ TÜM İNSANLAR DÜNYAYA DAHA ÇOK DUYURMALI"

Paşayeva, bazı Avrupa ülkelerinin, sözde Ermeni soykırımı yalanlarından kendi çıkarları için nasıl kullandıklarını bir kere daha gösterdiklerini söyledi. Paşayeva sözlerine şöyle devam etti:

"Yalanlara karşı en ciddi mücadele yolu ise tüm dünyada gerçekleri daha çok anlatmak. Ermenistan, Ermenilerin Karabağ’da, Hocalı’da açtıkları yarayı, soykırımı Türk kökenli bütün insanlar dünyaya daha çok duyurmalı, yalanlara karşı gerçeklerle mücadele daha da genişletilmelidir."

Azeri vekil Ganire Paşayeva'dan AP'nin kararına tepki

TÜRK DÜNYASINA KARALAMA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Katoliklerin Ruhani Lideri Papa Francis’in, sahtekarlığa, yalana destek verdiğini belirten Paşayeva, "Türk dünyasını karalama kampanyası başlatılmıştır" dedi. Tüm Müslüman dini liderlerin bu konuda itiraz etmeleri gerektiğini söyleyen Paşayeva sözlerini şöyle tamamladı;

"Tüm Türk-Müslümanların, özellikle Avrupa’da yaşayanların bu açıklamaya ciddi itiraz etmeleri gerekiyor. Tarihte olmayan olayları, yalanları gerçek gibi konuşmak kendine din adamı diyen birine yakışmıyor. Papa, büyük bir hata yaptı. Tüm dünyada yaşayan Türk kökenli insanların uyanması gerekir. Sözde Ermeni soykırımı iddialarının arkasında nasıl bir oyun oynandığını görmeli ve karşısında durmak için çalışmalarımızı arttırmalıyız."

Ganire Paşayeva'nın 2014 yılında yaptığı açıklama İZLE

Azeri vekil Ganire Paşayeva'dan AP'nin kararına tepki

Azeri vekil Ganire Paşayeva'dan AP'nin kararına tepki

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)