Azeri vekil Paşayeva maaşını Türkmenlere bağışladı
İHA

Maaşını Suriyeli Türkmenlere bağışlayan Paşayeva, yaptığı açıklamada, "Ben bir milletvekili olarak herkesi imkanları ölçüsünde Bayırbucak Türkmenlerine yardım etmeye çağırıyorum. Suriye'de yaşananlar insanlık dışıdır" dedi.

Azeri vekil Paşayeva maaşını Türkmenlere bağışladı

"TÜRKMENLERİN ACISI GİTTİKÇE ARTIYOR"

Paşayeva, günümüzde Türk dünyasının çeşitli bölgelerinde Türk kökenli insanların yaşadığı acılardan, acı çektiği sorunlardan söz ederek, "Bizler birlik içinde ve el ele birlikte bize karşı adaletsizliklere karşı daha güçlü mücadele edebiliriz. Türk halkının, toplumunun problemi, tüm Türk halklarının ortak sorunudur. Bu nedenle, Türk dünyasıyla ilgili meselelerde birbirimize her zaman büyük destek olmalıyız. Bu konuda siyasetçiler, aydınlar, yazarlar, şairler, araştırmacı ve gazetecilerin üzerine çok büyük görev düşüyor. Onları daha aktif olmaya çağırıyorum. Olaylar Suriye'de devam etmektedir. Kıyamet ise, her yerde olduğu gibi, maalesef, bu gün de yine Türklerin başında kopmaktadır. Son günlerde Türkler, yeni bir dram yaşamaktadır. Suriye'de Türkmenlerin acısı gittikçe artıyor. Bayırbucak Türkmenlerinin son günlerde öz vatanlarında tutunabilmek, kendi yurtlarında kalabilmek için verdikleri ölüm-kalım mücadelesini, hepimiz izliyoruz. Suriye'de zulme uğrayan Bayırbucak Türkmenleri, yine yollara düştü. Binlerce ihtiyar, kadın, kız ve çocuk evini barkını, yerini yurdunu terk ederek kardeş Türkiye'ye doğru yeni bir göçe başladılar. Eli silah tutanlar ise mücadele ediyor, kendi vatanını koruyor. Bu saldırılarla Türkmen Dağı'ndaki Türk nüfusu boşaltılmak istenmekte, o topraklarda, tıpkı Karabağ'da, Ahıska'da, Kırım'da, Kerkük'te olduğu gibi etnik temizlik yapılmak istenmektedir" diye konuştu.

Azeri vekil Paşayeva maaşını Türkmenlere bağışladı

"BÖLGE TÜRK NÜFUSTAN ARINDIRILMAYA ÇALIŞILMAKTADIR"

"Bu gün Karabağ'da bir tek Türk bırakılmamış, binlerce yıllık Türk toprakları, asıl sahipleri olan Türklerden arındırılmıştır" diyen Paşayeva sözlerini şöyle sürdürdü: "Dün Kırım'da, Ahıska'da, Kerkük'te, Karabağ'da oynanan oyun, bu gün Suriye Türkmenlerinin yaşadığı Türkmen Dağı'nda hem de tarihin gözleri önünde, yeniden sahnelenmektedir. Suriye Türkmenleri, anavatanlarından, ata yurtlarından binlerce yıllık vatanları olan Türkmen Dağı'ndan göçe zorlanmakta, bölge Türk nüfustan arındırılmaya çalışılmaktadır. Bu oyunları sahnelemeye çalışan güçler, aslında Türklerin 21. yüzyıl dünyasında yeni güç olarak ortaya çıkmasını engellemeye çalışan güçlerdir. Bunu, Altaylar'dan Balkanlar'a, Kırım'dan Kerkük'e kadar, bütün Türk dünyası iyi bilmeli. Türk milleti bu büyük oyunun farkına varmalı, birliğini, beraberliğini, kardeşliğini muhafaza etmelidir. Bu büyük savaş dalgası önünde, tarihin ve kaderin önünde biz Türkler, birliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz günleri yaşıyoruz. Biz Türkler, bunun bilincinde olmalı ve Suriye'deki Bayırbucak Türkmenlerine, orada zor şartlarda varlık mücadelesi veren kardeşlerimize, yardım elimizi uzatmalıyız."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)