Aziz Babuşçu: Partiler paralel yapıya karşı net tavır almalı

babuşçu

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, TRT Haber'de yayınlanan "Sıcak Gündem" programında Betül Soysal Bozdoğan’ın sorularını yanıtladı.

Aziz Babuşcu, siyasetçilerin "devletin kurumları ve kamu düzenini tehdit eden bir örgüt" olarak nitelediği paralel örgüte karşı daha net tavır almaları gerektiğini söyledi

"PARALEL YAPI DEVLETİN KURUMLARINI TEHDİT EDEN BİR ÖRGÜT"

"Paralel yapı, devletin kurumları ve kamu düzenini tehdit eden bir örgüt olarak karşımızda" diyen Babuşcu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bana göre bu konuda en önemli hususlardan biri; siyasetçilerin bu tehlikeyi yeterince görememesi ya da görmek istememesi. Siyaset kurumunun, bütün partiler açısından söylüyorum; ilkesel bir tutum alması gerekir. Siyasilerin, bazı denge hesapları, ilişki tutma anlayışları içerisinde itidalli davranma tutumu, siyaseten de ülke menfaatleri açısından da tasvip edilecek bir tutum değildir. Herkesin çok net bir tutum alması gerekir. Siyasetin bütün kurumlarının net bir tavır alması lazım. Paralel örgütle mücadele konusunda denge mantığıyla hareket eden siyasi çevreler var. Burada artık siyasi hesapların bir yana bırakılması gerekir."

Aziz Babuşçu: Partiler paralel yapıya karşı net tavır almalı

"VATANDAŞIN SAĞDUYUSU GALİP GELDİ"

Sıradan vatandaşın örgüte karşı tavrı çok daha net sıradan vatandaşın bu örgüte karşı tavrının siyasilere oranla daha net olduğunu belirten Babuşcu, "Bu örgütsel yapının halk düzeyindeki tabanı, en azından 17 ve 25 Aralık sürecinde gördüğü ve anladığı gidişatla ilgili kendi vicdani kanaatini oluşturdu. Onun için örgüt, siyaset alanındaki bloklaşma çabalarında bekledikleri sonucu elde edemedi. Vatandaşın sağduyusu galip geldi. Esas çözülmesi gereken; bu harekete aldatılmış olarak hizmet eden sıradan vatandaşın tavrının siyasetçilere göre çok daha net olması. Zaten tavır seçimlere de yansıdı." ifadelerini kullandı.

"DEVLET PARALEL ÖRGÜTÜ ORTAYA ÇIKARACAKTIR"

Devlet, bu yapıyı her yönüyle ortaya çıkaracaktır paralel örgütün 30, 40 yıldır devletin bütün kurumlarına sızdığını ve kendisini çok iyi gizlemeyi öğrendiğini hatırlatan Babuşcu, "Devletin bütün kurumlarına sızmış örgütsel yapıları tasfiye etmek ve yargı sürecine taşımak çok kolay bir süreç değildir. Mutlaka biraz zaman alacaktır ama devlet, aklıyla, kurumlarıyla bu yapıyı her nereye sirayet ettiyse bulup çıkaracaktır. Bütün takiye ve yalanlara rağmen bu yapı her yönüyle ortaya çıkaracaktır. Bunda tereddüt yok." dedi.

Aziz Babuşçu: Partiler paralel yapıya karşı net tavır almalı

KILIÇDAROĞLU'NA MİT CEVABI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, "MİT, CHP’yi karıştırmak istiyor" iddiasına da yanıt veren Aziz Babuşcu, "Bu aslında bir siyasi liderin partisi içerisindeki otorite zafiyetine, yönetme kapasitesinin zayıflamasına bağlı sansasyonel bir açıklama olarak görülmeli. MİT’i itibarsızlaştırma çabaları bir taraftan yürüyor. 7 Şubat’ta başlayan, farklı operasyonlarla devam eden bir süreç. CHP de bir taraftan kendi partisi içerisinde otorite sağlamaya dönük bir gayretle MİT’i öne sürerken aynı zamanda MİT’in itibarsızlaştırılmasına yönelik başka bir misyonu yerine getiriyor. Ona bu görevi verenler aynı anda iki şeyi sağlamaya çalışıyorlar. Bana göre bir liderin düştüğü ciddi bir acziyettir bu." şeklinde konuştu.