Aziz Kocaoğlu: Bugün biz yarın başkası

Aziz Kocaoğlu: Bugün biz yarın başkası

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kocaoğlu, yerel seçimde, CHP tarafından tekrar aday gösterilmeyen mevcut ilçe belediye başkanlarına hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

"YARIN BİZİ DE GÖSTERMEYEBİLİRLER"

Tüm aday adaylarının ilçe belediye başkan adaylarının yanında olacağına inandığını belirten Kocaoğlu, şunları söyledi:

"Bu, bir yarış. Bugün bizi gösterdiler, yarın bizi de göstermeyebilirler. Burada biz 30 ilçeye bakıyoruz, Genel Merkez tüm Türkiye'ye bakıyor. Belli dengeler kuruyor. Aday gösterilen arkadaşın çok başarılı, diğerlerinden farklı olduğu duygusuna kapılmamak lazım. Koşullar böyle getiriyor. Bir zaman kesidi içinde değerlendirme yapılıyor. Aday adaylığı müracaatı yapmış arkadaşlarımızın hepsi birbirinden değerli. Aday gösterildiğin zaman sevinmek, gösterilmediğin zaman üzülmek gibi lüksümüz yok. Tabii ki insanoğlu burulabilir. Bunu, doğal kabul etmek gerekiyor."

Kocaoğlu, herkesin, yerel seçimin genel seçimin provası olacağı düşüncesiyle çalışacağına inandığını ifade ederek, "Hep birlikte, örgütümüzle dayanışma içinde, 30 ilçe ve büyükşehiri tekrar alarak, yerelde iktidarımızı daha da güçlendirmek için yola çıkıyoruz" dedi.

"ADAYLIĞINA ENGEL OLDUĞUMU SÖYLEYENLER OLABİLİR"

Aday olamayanlar için, kendisine yönelik "yapmadığı, yaptırmadığı, engel olduğu" konusunda söylem veya irdeleme yapılabileceğine işaret eden Kocaoğlu, şunları kaydetti:

"Bu, siyasetin doğasında olan bir şeydir. Ben, Ankara'ya da gitmedim. Özellikle burada arabalı vapuru devreye aldık. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. MYK'dan çıkıp, Parti Meclisi'nde değişen arkadaşlarımız var. Bu, işin doğasındadır. Biz de 2004 yılında MYK'dan çıkmadık, bir başka arkadaşımız çıktı hatta Parti Meclisi'nden sonra biz olduk. Bunlar, siyasetin dikenli yolları. Hepimiz bundan geçeceğiz. Hepimizi, bugün beni de bu ulvi makamlara, ilçemizde, büyükşehirde tarihe geçirecek görevlere getiren de CHP'dir. Biz partimizin, bu ulu çınarın gölgesinde siyaset yaptığımızı hiçbir zaman unutmadan, o insan ve ülke sevgisiyle siyaset yapmamız gerekiyor. Arkadaşlarımızın da aynı doğrultuda hareket edeceklerini düşünüyorum."