Aziz Kocaoğlu: En namuslu kimi biliyorsanız ona oy verin

Aziz Kocaoğlu: En namuslu kimi biliyorsanız ona oy verin

Seçim çalışmaları kapsamında çeşitli ziyaretlerde bulunmak ve 'Foça Bağarası Kültür Evi'nin temel atma törenine katılmak üzere Foça'ya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP Foça İlçe Örgütü'nün düzenlediği mitinge de konuşmacı olarak katıldı. Kocaoğlu, "Adaylar içinden en namuslu kimi biliyorsanız ona oy verin" diye konuştu.

"DÜRÜST VE NAMUSLU OLMAK GEREKLİLİKTİR"

Foça Demokrasi Meydanı'nda vatandaşlara seslenen ve 2014 Mahalli İdareler seçimlerinin önemine vurgu yapan Kocaoğlu, "Bu seçimler gerçekten çok önemli, bu mahalli seçimlerin oy vermek için bir tek kriteri var. Adaylar içerisinde en namuslu kimi biliyorsanız ona oy verin" dedi. Dürüst ve namuslu olmanın meziyet olmadığını, gereklilik olduğunu ifade eden Kocaoğlu, Türkiye'de dürüst ve namuslu olmanın meziyet haline gelmeye başladığını ve bu durumun ürperilecek bir hal aldığını aktardı.

"GENÇLERİMİZE İŞ VE AŞ TEMİN EDECEĞİZ"

Hizmet ve turizm sektörünün İzmir'in ve dolayısıyla Foça'nın can damarı olduğunu anlatan Kocaoğlu, "Bu iki sektörden İzmir'in alamadığı payın artırılmasını sağlamak ve bu iki alanla istihdamın önünü açmak, gençlerimize iş ve AŞ temin etmek için birçok projelerimiz var" şeklinde konuştu.

"YEL DEĞİRMENLERİNİ RESTORE EDİYORUZ"

Büyükşehir Belediyesi olarak Foça'da tarihi yel değirmenlerini restore ettiklerini hatırlatan Kocaoğlu, "Yel değirmenlerinin yanı sıra aynı mevkide bulunan antik tiyatroyu gün yüzüne çıkaracağız. Yer altında kalan tarihi eserlerimizin hem Türkiye insanlığına,hem de dünya insanlığına sunulması için, kentimize ve turizmin kalkınmasına katkıda bulunması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

"MANİPÜLASYON VE TAKİYYE YAPMIYORUZ"

Hiçbir zaman verdikleri sözlerden dönmediklerini ve dönmeyeceklerini söyleyen Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Namuslu siyasetin yapılabileceğini, belediyeler teberru adı altında hiçbir kuruş para almadan, belediyelerin bir kuruşluk malını satmadan ve borçlarını ödeyerek hem itibar kazanıp, hem de iş yapabileceklerini 10 senedir İzmir'de gösterdik. Biz kalkınmanın sadece ticaretle, turizmle ve sanayi ile değil, kültür ve sanatla da olacağını gösterdik. Onun için dünyanın parasını harcadık. Ahmet Adnan Saygun'u yaptık. Beldelere çok amaçlı salonları açtık. Türkiye'nin ilk opera binasının projeleri bitti. Biz sanatı ve eğitimiyle kalkınacak bir İzmir istiyoruz. Uçuk kaçık projeler ile değil, seçim arifesinde verilen sözlerle değil. Yapamayacağımızı karşımızdaki hemşehrimizin hoşuna gitmese bile yapacağımızdan daha yüksek sözle söyleyeceğiz. Biz politik davranmamak, manipülasyon ve takiyye yapmamak üzere yetiştirilmiş insanlarız."