Aziz Kocaoğlu mazbatasını aldı

Aziz Kocaoğlu mazbatasını aldı

Aziz Kocaoğlu, 10 yıldır alt yapıyla uğraştıklarını gözle görünür işler yapmadıklarını buna rağmen üçüncü kez seçilmelerinin İzmir'e has bir durum olduğunu söyledi.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE GEÇTİ

Celal Atik Spor Salonu'nda düzenlenen törende Kocaoğlu'na mazbatasını teslim eden İl Seçim Kurulu Başkanı Emin Akbaş, Aziz Kocaoğlu'nu kutladığını, İzmir ve kendisi için hayırlı bir görev dönemi geçirmesini temenni ettiğini ifade etti. Kocaoğlu da yaptığı kısa konuşmada seçimi kazanmasında emeği geçen partililere teşekkür ettiğini belirterek geçmiş 10 yılda olduğu gibi gelecek 5 yılda da ayrım yapmayan, adil bir yönetim anlayışı içinde olacaklarını söyledi. Kocaoğlu, daha sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne geçti.

Aziz Kocaoğlu mazbatasını aldı

"İLK KEZ ÜST ÜSTE 3 KEZ KAZANDIK"

Bina girişinde kendisini karşılayan belediye çalışanlarına seslenen Kocaoğlu, İzmir belediyeciliğinde ilk defa üst üste 3 kez büyükşehir belediyesini kazandıklarını, Ahmet Piriştina'nın 1999 yılında kazandığı seçimler dikkate alındığında 15 yıldır sosyal demokrat anlayışın göreve seçildiğini, bu seçimle birlikte bu sürenin 20 yıla çıkacağını ifade etti. Başarılı bir seçim süreci geçirdiklerini, rakamlara bakıldığında bunun görülebileceğini anlatan Kocaoğlu, tüm partilerden seçimi kazanan ilçe belediye başkanlarını kutladığını ifade etti.

"İZMİR'İ DÜNYA LİGİNE TAŞIDIK"

Yerelde kalkınma modelini uygulamaya devam edeceklerini anlatan Kocaoğlu, "10 yıldır altyapıyla, toprağın altıyla uğraşıyoruz. Gözle görünür çok fazla bir şey yapmadan üçüncü kez seçimi kazanmak da İzmir'e, İzmirli hemşehrilerimize has bir şey. Hiç yukarı çıkmadan aşağıda uğraşarak çevre yatırımları yaptık, bu kentin toprağını, havasını, suyunu koruyarak çevre konusunda İzmir'i dünya ligine taşıdık." dedi.

Aziz Kocaoğlu mazbatasını aldı

"FİNANS YAPISI EN GÜÇLÜ KAMU KURUMU"

10 yılda yapılan çalışmalarla belediyenin finans yapısının çok güçlü hale getirildiğini, planlanan projeleri hayata geçirme konusunda sıkıntı yaşanmayacağını anlatan Kocaoğlu, "İftihar etmeliyiz ki şu anda finans yapısı en güçlü belediye ve devlet kurumlarından bir tanesiyiz, çok büyük ihtimalle birinciyiz" dedi. Belediyeye yönelik operasyonlarla ilgili sürece de dikkati çeken Kocağlu, bu süreçten yüz akıyla çıktıklarını, tüm personeline dürüstlüklerinden dolayı teşekkürlerini sunduğunu sözlerine ekledi. Kocaoğlu, daha sonra personelin tebriklerini kabul etti.