Aziz Nesin'in oğlu Ahmet Nesin aday gösterilmedi
Detay Haber

nesin

Türk edebiyatının önemli yazarlarından Aziz Nesin'in Antalya'da yaşayan oğlu gazeteci yazar Ahmet Nesin, Antalya milletvekili aday adayı olduğu HDP'den aday gösterilmedi.

Nesin, aday gösterilmemesi ile ilgili yaptığı açıklamasında HDP’ye milletvekili aday adaylığı için yaklaşık 1500 kişinin başvuru yaptığını vurgulayarak şunları söyledi;

BU BİR SEÇİM GAYET DOĞAL

"Arkadaşlarımız bir aylık bir incelemeden geçti. Değerlendirme yapıldı. Bu değerlendirmenin sonucunda 550 arkadaşımız seçime katılacak. Biz de sonuna kadar yanlarında olacağız. Bu bir seçim gayet doğal. Bu seçimde başka arkadaşlar seçilmeye hak kazandı.

TÜRKİYE'DE GELECEK KORKUSUNU HDP OLARAK BİZ YOK EDECEĞİZ

Bizim arkadaşlarda milletvekili olmaktan çok, bu dönem için söylüyorum, Türkiye’ye barışı getirmenin mücadelesi içindeyiz. 12 Eylül darbe anayasası var. Demokrat olduğunu söyleyen milletvekilleri bile bunu değiştirmedi. Yüzde 10 baraj değişmedi. Bizde o zaman bu faşist yasayı seçime katılarak yok ederiz. O nedenle bu seçim bizim için çok önemlidir. Şu an HDP olarak yüzde 13’lerdeyiz. Türkiye’de gelecek korkusunu HDP olarak biz yok edeceğiz. Bunu yapmak zorundayız"