Aziz Nesin'in oğlu Ali Nesin Celal Şengör'e sahip çıktı
ensonhaber.com

Aziz Nesin’in oğlu Ali Nesin, "İnsanlara dışkı yedirmek işkence değil" diyen Prof. Dr. Celal Şengör için bizim değerimizdir dedi ve "Celal Şengör ne yapsa, ne etse de bizim değerimizdir. Fazıl Say da, Orhan Pamuk da öyledir. Bu kişilere öyle ağız dolusu laf edemezsiniz" ifadelerini kullandı.

Aziz Nesin'in oğlu Ali Nesin Celal Şengör'e sahip çıktı

HADDİNİZİ BİLİN

"Celal Şengör bizim değerimizdir. Ne yapsa, ne etse bizim değerimizdir. Fazıl Say da, Orhan Pamuk da öyledir. Bu kişilere öyle ağız dolusu laf edemezsiniz. Bin defa haklı olduğunuza inansanız da edemezseniz. Oturun ve "o kim, ben kim, o hayatta ne yaptı, ben ne yaptım" diye bir düşünün. Yani haddinizi bilin." diyerek sosyal medya üzerinden Celal Şengör'ü savunan Nesin'in paylaştığı mesajlar şöyle:

LEŞ KARGALARI GİBİ ÜZERİNE ÜŞÜŞÜRLER

"Geçenlerde Celal Şengör gereksiz ve saçma sözler sarfetti ya. Hemen birileri bunu fırsat bilip Amerikan Bilim Akademisi'ne yollanmak üzere imza kampanyası açmış. Şengör'ü Akademi'den attırmak istiyorlar. Amerikan Bilim Akademisi'nin düşüncesini açıkladı diye bir üyesini ihraç edeceğini düşünüyorlar. Herkesi kendileri gibi bildiklerinden... Bana da geldi imza isteği. Tek cümleyle yanıtladım: Haddinize değildir! Anlaşılmamış olacak ki ne demek istediğim soruldu. "Dersinize çalışın!" dedim bu sefer. Çünkü benden imza isteyen bir doktora öğrencisiydi. Çocuğum yaşında bir büyüğüne şikayet etmiş, o da bana zehir zemberek bir mesaj atmış... Kim nerede ne hata yapmış diye ince eleyip sık dokur bazıları, sonra da leş kargaları gibi üstüne üşüşürler. Bildikleri tek doğru başkalarının yanlışıdır.

Bu Celal Şengör olmaz da Murat Belge olur, o olmaz da diğeri olur. Kim olduğu önemli değil. Önemli olan yanlışı bulmak. Bulduktan sonra da hurraaa! Yanlışobur bunlar!

CELAL ŞENGÖR BİZİM DEĞERİMİZDİR

Celal Şengör bizim değerimizdir. Ne yapsa, ne etse bizim değerimizdir. Fazıl Say da, Orhan Pamuk da öyledir. Bu kişilere öyle ağız dolusu laf edemezsiniz. Bin defa haklı olduğunuza inansanız da edemezseniz. Oturun ve "o kim, ben kim, o hayatta ne yaptı, ben ne yaptım" diye bir düşünün. Yani haddinizi bilin.

Marifet, Celal Şengör'ün o sözlerini eleştirmekte değildir, onu önünde klavyesi olan herkes yapıyor. Sadece marifet değil, olgunluk ve büyüklük ve değerbilirlik o sözler karşısında susmaktır, başını başka yöne çevirmektir."

Aziz Nesin'in oğlu Ali Nesin Celal Şengör'e sahip çıktı