Babasına bombalı paket yollayan şahıs yargılanıyor
DHA

İstanbul, Maltepe'de babası Osman Kurdaş'a ait iş yerine bombalı paket göndererek babası ve iki kişinin ağır yaralanmasına neden olan Alican Kurdaş'ın yargılanmasına devam edildi.

İstanbul Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuklu sanık Alican Kurdaş ile avukatı hazır bulundu.

Babasına bombalı paket yollayan şahıs yargılanıyor
Alican Kurdaş, bomba düzeneğini kurye kılığında kendisi bırakmıştı

SAVCI 71 YILA KADAR HAPİS CEZASI İLE CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ

Duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasını sundu. Sanık Kurdaş'ın, maaşını artırmayan babasını öldürmek kastıyla bomba düzeneği hazırladığı iddia edilen mütalaada, Kurdaş'ın soğukkanlılıkla davranıp kararından vazgeçmediği, tanınmamak için motosikletçi kaskı takarak hazırladığı bomba kutusunu babasının iş yerine götürerek babasına verilmek üzere teslim ettiği belirtildi.

Özdemir Osman Kurdaş'ın kutuyu açtığında bombanın patladığı ve Özdemir Osman Kurdaş'ın basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek şekilde yaralandığı belirtilen mütalaada, sanığın babasına karşı eyleminde dolayı, "Bomba düzeneği oluşturmak suretiyle tasarlayarak yakın akrabayı kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılmasını istedi.

Aynı eylemde Sevgi Özcan ve Şahnur Ağaik'in de basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek şekilde yaralandığı belirtilen mütalaada, "Bomba düzeneği hazırlamak suretiyle tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 2'şer kez 13 yıldan 20 yıla hapis cezası istemiyle cezalandırılmaları istendi.

Savcı, sanığın, "Patlayıcı madde kullanarak genel güvenliği tehlikeye sokmak" ve "Tehlikeli maddeleri bulundurma" suçlarından da ayrıca 4 yıl 6 aydan 11 yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılmasını istedi.

Babasına bombalı paket yollayan şahıs yargılanıyorOlayda baba Osman Kurdaş'ın sol kolu kopmuştu

"BABAMA KENDİMİ AFFETTİRMEK İSTİYORUM"

Son sözü sorulan sanık Kurdaş, "Her duruşmada gerekli şeyleri söylediğime inanıyorum. Sadece tek istediğim var; babama kendimi affettirmek. Cezaevinde iken bunun imkanı yok. Olay sebebi ile pişmanım, tahliyemi istiyorum." dedi.

"İSTESEYDİM KİLOLARCA YAPABİLİRDİM"

Sanık Kurdaş, patlayıcının parça tesirli olmadığını ilk günden beri söylediğini savunarak, "Bu patlayıcıyı kendim yaptım, bir yerden almadım. İsteseydim kilolarca yapabilirdim, biraz daha etkili şekilde bir patlama oluşturabilirdim. Ancak ben 110 gram ile yetindim. Fazla büyük yapmama hiçbir engel yoktu. 110 gram internette örnek olarak aldığım gramaj. İmalatçıları tarafından deneme videoları bulunan patlayıcı gramıdır. Bu yüzden bu gramajı esas aldım. Patlamanın internetteki videolardaki haliyle kalacağını zannediyordum. Bu kadar şiddetli basınç yapması tahminimce kutudan kaynaklanmıştır. Zaten içinde parça tesiri olmadığı aşikar. Ateşleyici fünyeyi de kendim yaptım." dedi.

Babasına bombalı paket yollayan şahıs yargılanıyor
Alican Kurdaş, tanınmamak için kask kullanmıştı

Sanığın avukatı esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma yapmak üzere süre istedi. Sanığın avukatına son savunması için süre veren mahkeme duruşmayı erteledi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Alican Kurdaş'ın 31 Kasım 2016 tarihinde babası Özdemir Osman Kurdaş'a ait işyerine bombalı paket gönderdiği, paketi açan babasının ağır şekilde yaralandığı belirtiliyor.

BABANIN KOLU KOPTU

Olayın ardından açıklama yapan baba Kurdaş, "Ben şoktayım. Bir baba olarak öz oğlum bana böyle bir şey yaptı. Ben kötü bir baba değilim. Çocuğum için çok şey yaptım. Olay günü sekreterim 'bir paket geldi' dedi. Ben masanın üzerinde paketi açmamla beraber 10 santimetre kalınlığındaki ahşap masa parçalandı. Büyük bir patlama, ateş ve basınç oldu. Sol kolum koptu. Sağ kolum kopmak üzereydi. O anda kör oldum. Şu anda tedavi ile sağ gözüm yüzde 60 görüyor. Sol kolum bilekten yukarıdan kesildi. Sağ bacağım da ciddi müdahalelerle ancak kurtarılabildi. Ben oğlumun bana bomba göndermesini anlamıyorum. Buna bir sebep de bulamıyorum. Ben çocuğuma iyi bakmış bir insanım. Sadece kendi düşüncem çalışmayı sevmeyen oğlum kendisinin yüksek bulduğum para talebini ödememem üzerine beni öldürerek mirasımı alma amacıyla bombayı göndermiştir. Oğlumdan şikayetçiyim." demişti.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)