Babasının hediye ettiği biletle ikramiyeyi kazandı
DHA

abd

ABD'nin Pennsylvania eyaletindeki Easton kentinde yaşayan Joseph Amorese'nin başına talih kuşu farklı biçimde kondu.

46 yaşındaki Amorese, fıtık ameliyatı geçirdi. Operasyonun ardından babası hastane odasında oğlunu ziyaret etti. Kısa bir görüşmenin ardından baba oğluna bir geçmiş olsun kartı bırakıp odadan ayrıldı.

7 MİLYON DOLARLIK İKRAMİYEYİ KAZANDI

Amorese daha sonra geçmiş olsun kartının içinde Türkiye'deki "kazı-kazan"a benzeyen pilango bileti olduğunu fark etti. Vakit kaybetmeden şansını denedi. Bileti kazıdığında büyük sürpriz ile karşılaştı. Amorese, biletten 7 milyon dolarlık (18 milyon 183 bin TL) ikramiye kazandı.

"İKRAMİYE BİZE ÇIKTI"

Hemen eşini arayan Amorese, "Tatlım, sanırım hem iyileştim hem de zengin olduk. Eğer hala narkozun etkisinde değilsem, 7 milyon dolarlık ikramiye bize çıktı" dedi. Amorese, taburcu olur olmaz ikramiyesini almaya gitti. Amorese'ye ikramiyesinin takdim edildiği etkinliğe babası katılmadı. İsmi açıklanmayan babanın çevresindekilere sürekli hediye olarak piyango bileti verdiği belirtildi.

VERGİLER DÜŞÜNCE 4,6 MİLYON DOLARLIK ÖDÜLÜN SAHİBİ OLACAK

Ancak şimdiye kadar hiçbir kimsenin bunlardan ikramiye kazanmadığı kaydedildi. Bu oyunda büyük ikramiyeyi tutturma şansının 3 milyon 708 binde 1 olduğu açıklandı. Amorese, vergilerin düşürülmesinin ardından 4.6 milyon dolarlık (yaklaşık 12 milyon TL) ödülün sahibi olacak.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)