Bağdat Caddesi'nde drift yapan sürücü ceza aldı
İHA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Motosikletli Trafik ve Sivil Trafik Ekipler Amirliğine bağlı ekipler dün akşam Kadıköy Bağdat Caddesi'nde yarış yapan, drift atan ve abartılı egzozlu araç kullananlara yönelik denetim yaptı.

EHLİYETİ İPTAL EDİLDİ

Caddede drift yapan bir sürücü polis kameralarına yakandı. Polis tarafından durdurulan aracın sürücüsüne 5 bin 10 lira ceza verildi, sürücü adayı ehliyeti iptal edildi.

Bağdat Caddesi'nde drift yapan sürücü ceza aldı

CADDEDE DRİFT KEYFİ YAPIYORDU

Bağdat Caddesi'nde polis kamesarına yansıyan görüntülerde, trafik lambalarının yeşil yanmasının ardından ilerleyen otomobiller arasından beyaz renkli otomobilin sürücüsü bir anda caddede drift yapmaya başlıyor.

Bağdat Caddesi'nde drift yapan sürücü ceza aldı ViDEO

Kadıköy istikametine ilerleyen otomobil, sivil trafik ekipleri tarafından ikaz edilerek sürücüsü durdurulmaya çalışılıyor. İkaz edilmesine rağmen durmayan sürücü ekipler tarafından kısa süre sonra tekrar ikaz edilerek durduruluyor.

Yakalanan sürücü adayı Bülent A. Y.'ye kurallar anlatılıyor, cezai işlem uygulanıyor.

Bağdat Caddesi'nde drift yapan sürücü ceza aldı

2 AY TRAFİKTEN MEN EDİLDİ

Bülent A. Y.'ye caddede drift atması nedeniyle yeni trafik maddesi 67/1-d "Herhangi bir zorunluluk olmaksızın, karayollarında dönüş kuralları dışında bilerek ve isteyerek aracın el freninin çekilmesi suretiyle veya başka yöntemlerle aracın ani olarak yönünün değiştirilmesi veya kendi etrafında döndürülmesi," gerekçesi nedeniyle 5 bin 10 lira trafik cezası kesildi.

Ayrıca Bülent A. Y.'nın sürücü adayı ehliyeti iptal edilerek TCK'nın 179/2 maddesi "Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokma" suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle Bostancı Şehit Semih Balaban Polis Merkezi'nde olayla ilgili ifadesinin alındığı öğrenildi. Otomobili ise iki ay trafikten men edildi.

GÜRÜLTÜLÜ EGZOZLARA 2 BİN LİRA CEZA

Sivil Trafik ekipleri yine Bağdat Caddesi'nde ilerleyen bir otomobilinin teknik değişiklik ve abartılı egzoz bulunması nedeniyle ikaz edilerek ekipler tarafından durduruldu. Sivil Trafik Ekipleri Sürücüye "32/3 maddesi mevzuata uygun olarak yapıldığı belgelenemeyen teknik değişikliğin çevredekileri rahatsız edecek derecede gürültü çıkaracak özellikte olması" nedeniyle bin 2 lira trafik cezası kesti. Otomobil ise sivil trafik ekipler tarafından otoparka çekildi.

7 SÜRÜCÜYE 9 BİN LİRA CEZA

Bağdat Caddesi'nde denetleme yapan polisler 7 sürücüye toplam 9 bin 267 lira trafik cezası kesti. 6 araç da trafikten men edildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)