Bağış Elazığ'dan seslendi: Gadan alırım

Bağıştan AB'ye Elazığ'dan seslendim: Gadan alırım

ELAZIĞ'da bulunan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa'ya Elazığlıların, birbirlerine herhangi bir sorun için dertlenmemelerini, tasalanmamalarını tavsiye etmek için kullandıkları 'Gadan alırım' deyimini kullanarak seslendi.

GADAN ALIRIM

Bağış, "Ekonomik sıkıntılar yaşayan Avrupa'nın, Türkiye'den çok önemli ihtiyaçları olacak. Bu bilinçle ve bu azimle biz bu süreçte bekliyor ve ilerliyoruz. Avrupa'nın sorunları olabilir, Ama biz Avrupa'ya diyoruz ki Elazığ şivesiyle 'gadan alırım' diyoruz" dedi. Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Elazığ'da 'Belediyeler Avrupa Birliğine Hazırlanıyor' toplantısına katıldı.

BU BİR MİLLET PROJESİ

Elazığ, Diyarbakır, Malatya, Tunceli, Bingöl belediye başkanları, başkan yardımcıları ve proje koordinatörlerinin katıldığı toplantıda Bağış, bu süreci bir devlet politikası değil, milletin bir projesi olarak değerlendirdiklerini söyledi. Son 8 yılı değerlendirdiklerinde vicdanlarının rahat olduğunu beliten Bağış, şöyle dedi: "Avrupa'dakiler bir takım sorunlar çıkarmış. Falan faslı engellemiş, falan faslı açmıyormuş. İster açsın ister açmasın. Biz dönüp baktığımız son 8 yılı değerlendirdiğimizde vicdanımızı rahat mı? Evet. Elimizden geldiği kadar hızla reformları gerçekleştiriyoruz. Bir zamanlar idam cezalarının olduğu Devlet Güvenlik Mahkemelerinde insanların sorunlar yaşadığı, etnik dilini konuşmadığı, hatta etnik kökenini ifade edemediği ülkede bugün devletin televizyonu 24 saat farklı dillerde yayın yapıyor. Bu da milleti birbirine daha fazla kaynaştırıyor."

AVRUPA'YA 'GADAN ALIRIM'

Bağış, konuşmasının son bölümünde Avrupa'ya Elazığ şivesiyle seslendi. Elazığlıların birbirlerine herhangi bir sorun için dertlenmemelerini, tasalanmamalarını tavsiye etmek için kullandıkları 'Gadan alırım' deyimini kullanarak şöyle dedi: "Ekonomik sıkıntılar yaşayan Avrupa'nın, Türkiye'den çok önemli ihtiyaçları olacak. Bu bilinçle ve bu azimle biz bu süreçte bekliyor ve ilerliyoruz. Avrupa'nın sorunları olabilir, Ama biz Avrupa'ya diyoruz ki Elazığ şivesiyle 'gadan alırım' diyoruz. Gerçekten bugün Türkiye Avrupa'nın en büyük dinamik nüfusuna sahip. Türkiye Avrupa'nın ve Ortadoğu'nun yükselen yıldızı. Onun için hep birlikte ilerleyeceğiz."