Bahçeli KKTC'deki protestocuları sapık ilan etti

Bahçeli KKTC'deki protestocuları sapık ilan etti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, son dönemde Kıbrıs'la ilgili yaşanan gelişmelere ilişkin olarak, "Bir mitingde bazı sapıkların biraz yanlış ve aşağılayıcı pankartlarına kapılarak Kıbrıs Türklerini mahkum edemezsiniz. Kıbrıs, Türkiye için bir yük değildir. Kıbrıs bir milli sorundur ve Türkiye'nin yükü değil, şerefidir" dedi.

AKP ÜLKEYİ SADAKA EKONOMİSİYLE YÖNETİYOR

Bahçeli, öğle saatlerinde geldiği Ankara'nın Polatlı ilçesinde pazar yerini gezdi ve esnaf ziyaretinde bulundu. Daha sonra bir düğün salonunda partililere seslenen Bahçeli, Polatlı'da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bahçeli, "AKP ile 3. dönemin Türkiye'yi nereye götüreceğinin düşünülmesi" gerektiğini söyledi. Başbakan Erdoğan'ın ülkeyi "sadaka ekonomisi" ile yönettiğini ileri süren Bahçeli, dün yoksul olanın bugün de yoksul olduğunu, dün orta halli olanın da bugün yoksullaştığını ifade etti.

AKP'Yİ NADASA ALALIM

Erdoğan'ın "çatışmacı, argoyla süslenmiş gerilim stratejisini yaratan bir üslubu olduğunu" ileri süren Bahçeli, 2011 seçimlerini "kader anı" olarak niteleyerek, AK Parti'ye oy verenlerden vicdan muhasebesi yapmalarını istedi. Bahçeli, "Bu kardeşlerimizin, 'AKP'yi biraz nadasa alalım, dinlendirelim' demeleri lazım" diye konuştu. Amaçlarının sadece MHP'yi iktidara getirmek olmadığını anlatan Bahçeli, 8 yılı iyi incelediklerini, "AKP'nin verdiği zararı tazmin etmek", "ülkeyi daha ileriye götürmek için" 12 yıla talip olduklarını belirtti. Bahçeli, partisinin seçimlere tek başına gireceğini ve hiçbir partiyle ittifak kurmayacaklarını anlattı. Kıbrıs'taki olaylar Konuşmasında Kıbrıs'daki son gelişmelere de değinen Bahçeli, şöyle konuştu: "Yandaş televizyonlara sesleniyorum; Annan planının referanduma sunulma sürecinde Kuzey Kıbrıs'ta yapılmış olan mitinglerin konuşma metinleri, oradaki pankartları, orada atılan sloganları yan yana getirin. Bir de son günlerde onların işbirlikçisi olan ve referanduma 'evet' diyen insanların,

HAKİR GÖREMEZSİNİZ

'Türkiye elini çeksin, Türkiye gitsin' sloganları atanların kimler olduğunu bir inceleyin. Referandumda Annan planına Mehmet Ali Talat ve AKP yönetimiyle 'evet' diyenler, o 'evet' haykırışlarını Kıbrıs Lefkoşa'da mitinglerde sergileyenlerle bugün Türkiye'ye hakaret edenlerin aynı olduğunu göreceksiniz." "(Bu kadar maaş veriyoruz bunlara) diyerek onları hakir göremezsin. Onları besledim diyerek, onları suçlayamazsın" diyen Bahçeli, hükümetin 8 yılda Kıbrıs sorununu çözemediğini ileri sürdü. Bahçeli, "Şimdi bir mitingde bazı sapıkların biraz yanlış ve aşağılayıcı pankartlarına kapılarak Kıbrıs Türklerini mahkum edemezsiniz. Kıbrıs, Türkiye için bir yük değildir. Kıbrıs bir milli sorundur ve Türkiye'nin yükü değil, şerefidir" dedi. MHP Genel Başkanı Bahçeli, Annan planının tartışıldığı dönemde MHP'nin de Kıbrıs'a gittiğini anımsatarak, "(Bahçeli, Kıbrıs senin neyine, dön evine) diyenler, o gün meydanlarda bağıranlar, şimdi Recep Tayyip Erdoğan'a bağırıyor" diye konuştu.