Bahçeli: Ülkücüler niteliklerini kaybetti

Bahçeli: Ülkücüler niteliklerini kaybetti

Isparta ziyaretinin ardından Burdur'a geçen ve Özel Burdur Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği'nin açılışını gerçekleştiren MHP Genel Başkanı Bahçeli, daha sonra Öğretmenevi'nde partililere seslendi.

BİN YILLIK KARDEŞLİK BOZULMAK ÜZERE

Türkiye'nin uzun zamandır iç ve dış tehdit ve tehlikelerle karşı karşıya bulunduğunu belirten Bahçeli, bu durumun gittikçe derinleştiğini, perçinleştiğini ve Türkiye'nin bir kriz ve kaosun içine sürüklendiğini öne sürdü. Bu sürecin devam etmesi halinde Türkiye'de bin yıllık kardeşliğin bozulacağını ve bir bölünme tehlikesiyle karşı karşıya kalınacağını savunan Bahçeli, bu tehlikenin Haziran ayında yapılması düşünülen seçimle giderilmesi gerektiğini kaydetti.

Partililere dışarıdan gelecek etkilerin altında kalmamaları yönünde uyarılarda bulunan Bahçeli, MHP'nin Türk siyasi hayatında, geleneği olan, ideolojik temelli ve sosyal yönden mahkumiyeti ve mağduriyeti yaşamış nadir siyasi kurumlardan bir tanesi olduğunu söyledi. MHP'nin 40 yılı aşan bir parti olduğunu vurgulayan Bahçeli, birikimi, tecrübesi, toplumsal olaylara bakışı, geleceği yorumlayışının diğer siyasi partilerden çok farklı ve titiz olacağını ifade etti.

MHP'nin siyasetini anlamak gerektiğini, ancak bunun dışarıdan değil, MHP'nin kendi içinde anlamak gerektiğini vurgulayan Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Her türlü riski siz yaşıyorsunuz, fedakarlığı siz yaşıyorsunuz, siyasi mücadeleyi siz veriyorsunuz. Ama birileri kalkıyor, basın, medya yoluyla bir şeyler söylüyor. Ertesi gün onun hepsini alıp, kendi hareketimiz içerisinde 'ya böyle miymiş' diyerek kara propagandanın kötü bir aracı haline geliyoruz. Bu ülke için kayıptır, Milliyetçi Hareket Partisi için ayıptır ve milletimiz için de çok yazıktır.Türkiye'de sizin varlığınızın ne anlama geldiğini, Türkiye'de siz olmazsa ne gibi gelişmelerin olabileceğini çok iyi anlamanız lazım. Başkalarının telkinine açık olamazsınız.''

Anayasa değişikliği ile ilgili referandumda da MHP hakkında yanlış propagandaların yapıldığını belirten Bahçeli, MHP'nin referandum mağlubu olarak değerlendirildiğini ifade etti. Bazı kesimlerin 'MHP taban kaybetmiştir, MHP kalelerini yitirmiştir, MHP baraj altında kalabilir' diye söylemler içine girdiklerini kaydeden Bahçeli, ''Bütün ülküdaşlarımız da bunları dinledi ve 'Hayır' propagandası yürütmenin sonucu 'ne oldu' diye yorum yapıyor. MHP'yisuçlamaya ve fitne fesat yaymaya çalışıyor'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın referandum öncesi, referandumun bir seçim olmadığını sadece ülke için ''evet'' veya ''hayır'' oyu kullanılacağını söylediğini, ancak referandum sonunda bunu seçim gibi lanse edip, yüzde 58'lik sonucun AK Parti'nin olduğu yönünde açıklama yaptığını söyleyen Bahçeli, ''Saadet Partisi gibi diğer partileri saymıyor, çünkü onları sakız gibi çiğnedi attı, öbür taraftan da dönüyor yüzde 42'lik oyun CHP olduğunu söylüyor. Olsa olsa yüzde 7'si MHP'nindir diyor'' diye konuştu.

Gerçeklerin böyle olmadığını savunan Bahçeli, MHP'nin ''hayır'' da sağlıklı milli bir duruş sergilediğini ve kararlı duruşuyla yüzde 42'lik bir oya hitap ettiğini belirtti.

''40 YILLIK MÜCADELE''

Türkiye'deki gerçekleri bilmek, görmek, tanımak herkesten evvela ''ülkücüyüm diyen'' insanlara düştüğünü vurgulayan Bahçeli, şunları kaydetti:

''Maalesef ülkücüyüm diyenler bütün niteliklerini kaybetmiş, dışardan birisi fiske attığı zaman böyle yıkılan kale uydurmasına benzer bütün ülkücüleri yıkıp, dizlerinin bağını çözüp, MHP'nin varlığını ortadan kaldırmak istiyorlar. 40 yıllık mücadeleye bu yakışır mı? Buradan hareketle MHP ile önümüzdeki günlerde çok daha büyük oyunlar oynanacak. MHP dimdik ayakta, yıkılmadan hedefe doğru koşacaktır. Bundan başka da çaremiz yok, buna mecburuz ve mahkumuz.''

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Türkiye'nin etnik meseleler ile de bölünmeye itildiğini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 8 yıldır 36 etnik meseleyi dillendirdiğini ifade etti. Buna bir anlam veremediklerini belirten Bahçeli, ''Bu tartışmayı yaptığın yerde önce bir kendine bak bakalım. 'Eşim Araptır ben Gürcüyüm' diyor. Amerika'da yetişen Bilal'e ne diyeceğiz. Bu ne gaflettir. Kendi aileni de dahil etmekle Türkiye'yi bölmekle ne istiyorsun'' dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan herkesin kardeş olduğunu vurgulayan Bahçeli, insanları 36'ya bölmenin bir faydası olmayacağını savundu. Bahçeli, Burdur'da da iktidara hazır olduklarını, seçimin iyi değerlendirilmesi gerektiğinisöyledi. 8 yılın hesabını soracaklarını kaydeden Bahçeli, ''Gün gelir iktidar olduğumuzda yüce adaletin önünde sizleri yargıya göndermezsem namerdim diyorum'' diye konuştu.

'VURUN TEPE TAKLAK TOKADI'

MHP Genel Bahçeli, Burdur'un Ağlasun ilçesine yaptığı ziyarette, vatandaşlara seslenerek, artık AK Parti iktidarının dinlendirilmesi gerektiğini ifade etti. AK Parti iktidarının 8 yıllık yönetiminde başarılı olamadığını savunan Bahçeli,sözlerini şöyle tamamladı:

''Vurun tepe taklak tokadı, gitsin AKP iktidarı. Bu iktidar uzaklaşmalıdır, Türkiye kurtulmalıdır. Bunu kurtaracak olan da Milet olmalıdır, millet iradesi olmalıdır. MHP gelecek, yüzler gülecek inşallah.''

Bahçeli, daha sonra karayoluyla Ankara'ya hareket etti.