Bahçeli'den idam açıklaması

MHP lideri Devlet Bahçeli, grup toplantısında yaptığı konuşmasında idam tartışmalarına değindi. İdam cezasının geri gelmesini MHP olarak istediklerini belirten Bahçeli, şunları söyledi:

"Son günlerde alevlenen idam tartışmasını değerlendirmektediz. Cumhurbaşkanı idama gönüllüdür ve onaylayacağını beyan etmiştir. Başbakan da idamın toplumsal talep olduğunu ifade ederek, Meclis'te uzlaşma olması durumunda destekleyeceklerini söylemiştir.

"AKP HAZIRSA MHP DÜNDEN RAZI"

İdama bakışımız net ve bellidir. MHP, İmralı canisinin asılması konusunda tavrını gösterirken, karşımızda oluşan gökyüzü koalisyonu tavrını belli etmiştir. Madem idama ihtiyaç var, milletimiz bunu istemekte, o halde fuzuli konuşmaya, kaçak güreşmeye gerek yok. AKP hazırsa, MHP dünden razı.. Başbakan hazırsa gelin bu işi bitirelim.

Bahçeli'den idam açıklaması VİDEO

İDAMA KARŞI GELEN AB KOMİSERLERİ KENDİ İŞLERİNE BAKSIN

Savaş suçlarına idamı düzenleyen tasarı veya teklif TBMM'ye gelmesi halinde, MHP gereğini yapacaktır. İdama karşı gelen, ikaz eden AB komiserleri kendi işlerine baksın. Bizim sözünü dinleyeceğimiz tek merci Türk milletidir. "

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM İDAM TEKLİFİNE CEVAP VERDİ

Başbakan Binali yıldırım AK Parti grup toplantısında, Bahçeli'nin açıklamaları sonrası idam konusunda şunları söyledi:

"İdam meselesi Anayasa meselesidir. Anayasa da uzlaşma meselesidir. Diğer siyasi partilerle bu konuda bir mutabakat sağlanırsa, milletin umumi arzusu olan, sınırlandırılmış bir düzenleme yapılabilir. Sınırlandırılmış düzenlemeden kastımız, 15 Temmuz girişiminde gündeme geldi bu konu. Canı yanan milletimiz, bu yapılanların cezasız kalmamasını istiyor. Vatandaşın bu feryadına kulak tıkayacak değiliz ancak bunu tek başımıza yapamayacağız, yapılan düzenlemenin geriye dönük işlemeyeceğini bilmenizi isterim. Bahçeli'nin açıklamaları kapsamında söylüyorum, teklifimizi bu kapsamda yapacağız."

Başbakan'dan Bahçeli'nin idam teklifine cevap VİDEO