Bahçeli'den Kadir Mısıroğlu'nun sözlerine tepki
Ajanslar

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında milletvekillerine hitap etti. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, tarihçi Kadir Mısıroğlu'nun Shakespeare ile ilgili sözlerine tepki gösterdi.

Bahçeli'den Kadir Mısıroğlu'nun sözlerine tepki

"5 ASIRLIK İNGİLİZ ŞAİRİ.."

MHP Lideri; Mısıroğlu'nun sözlerine ilişkin, "Bunların devrinde parlayan Cumhuriyet hasımları, 5 asırlık İngiliz şair Shakespeare Müslüman yapacak, ismini de Şeyh Pir koyacak kadar akıl sağlıklarını kaçırdılar." dedi.

Bahçeli'den Kadir Mısıroğlu'nun sözlerine tepki VİDEO

SHAKESPEARE MÜSLÜMAN İDDİASI

Tarihçi Kadir Mısıroğlu, katıldığı bir televizyon programında dünyaca ünlü yazar Shakespeare'in isminin Şeyh Pir olduğunu ve gizli Müslüman olduğunu iddia etmişti.

Kadir Mısıroğlu: Shakespeare müslümandı VİDEO

ŞEHİTLERE RAHMET DİLEDİ

Devlet Bahçeli'nin konuşmasından satır başları;

"Barış masalları anlatıyorlardır. Baharın yerini karakış aldı, biteceği söylenen terör Türkiye'yi kana buladı. 6 Temmuz'da Yüksekova'da bayram ziyaretinden dönen yiğit korucumuz kaçırılarak alçakça şehit edildi. Cevizli Jandarma Karakolu'na saldırıdan teröristler 2 askeri şehit etmiştir. Erciş'te jandarma karakoluna saldıran teröristler bir korucu ve bir askeri şehit etmiştir. 10 Temmuz'da Aktütün'de can pazarı yaşanmıştır. 5 asker şehit düşmüştür. Bu şahadetler normal görülemeyecek düzeydedir. Türk milleti bir günde 9 şehit vermiştir. Tüm şehitlerimize rahmet diliyorum.

Bahçeli'den Kadir Mısıroğlu'nun sözlerine tepki

Türkiye Cumhuriyeti terörist eylemlerin 0 denecek kadar azalmış olduğu günden bu güne getirilmiştir. PKK açılımı adı altında AKP milli birliğimizi sabote etmiştir. Türkiye bunalım dönemine girmiştir. Milletimizin kimliksizleştirilmesi açılım ve çözüm ihanet terörü kamçılamıştır. AKP'nin gafleti sayesinde PKK'nın saldırıları bekaa üzerinde tehdit haline gelmiştir. Yaşanan politik, ahlaki, toplumsal ve ekonomik çöküşün sonucunda kahraman evlatlarımız şehit olmakta veya yaralanmaktadır. Vatandaşlarımız hükümetin terörle mücadelede başarısız olacğaı kanaatine varırsa, bireysel ceza kesme psikolojisinin yayılabileceği bilinmelidir. Bunun sonu hepimiz için hüsran olacaktır. Türk milleti öfke içindedir. Ülkemizdeki her rezaletin mimarı bellidir. Vebal AKP'nindir. Bu dehşet tablosu çözüm süreci denen ihanet sürecinin başaktörlerinin eseridir.

SURİYELİLERE VATANDAŞLIK VERİLMESİ

Suriyelilere vatandaşlık verilmesi tartışmasını Cumhurbaşkanı'nın yaptığı konuşma ateşlemiştir. Bize göre teşekkürün içi boştur. Teşekkürü gerektirecek bir durum yoktur. Suriyelilere vatandaşlık hakkı verileceğini duyurmuştur. Kimi zaman sığınmacı, kimi zaman mülteci olarak tanımlanan mültecilerin hukuki statüleri somutlaşmış değildir. Vatandaşlığın nasıl verileceği kanunla bellidir. Vatandaşlıkla ilgili işler Cumhurbaşkanlığı'nın yetkisi dahilinde değildir. Ülkemize sığınanlara elbette gönlümüzü açalım. Suriyelilere verilecek TOKİ konutları varsa bu milletin evlatlarından niçin esirgenmiştir?"