Bahçeli'den kafa karıştıran yeni hesap

Bahçeli'den kafa karıştıran yeni hesap

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Adana'nın merkez Sarıçam ilçesindeki Kozanyolu otoban çıkışında düzenlediği açık hava toplantısında, 5 gün sonra yapılacak olan yerel seçimler dolayısıyla MHP başkanlık divanı üyeleri milletvekilleri ve merkez yönetim kurulu üyeleriyle birlikte il il ilçe ilçe gezdiklerini belirtti.

''BU SEÇİMLER DÖNÜM NOKTASI''

Bahçeli; "Bir süredir ve iç ve dış tehdit ve tehlikelerin arttığı bir devrede 30 Mart seçimleri yapılmaktadır. 30 Mart seçimleri bu yönüyle sadece ve sadece belediye başkanı belediye meclis üyesi seçmenin ötesinde farklı bir anlam yüklenmektedir. Bu seçimler milletimizin tarihi bir dönüm noktası olacaktır. Bu seçimler en geç 2015 yılına kadar siyasetin yeniden şekilleneceği bir dönemin başlangıcı olacaktır" diye konuştu.

BAHÇELİ'DEN YENİ BİR HESAP

Bu seçimlere 25 partinin katıldığını hatırlatan Bahçeli, şöyle devam etti: "Bu partilerden bir tanesi de Türk siyasi tarihinde güzide bir yeri olan ve özellikle 8-9 Şubat 1969 yılında MHP adını aldığı süreden tam 45 yıl sonra Adana'da yeniden bir seçime, yeniden bir mücadeleye, yeniden bir yarışa katılıyoruz. O bakımdan 45. yıl, 8-9 Şubat 1969 Adana ise, 30 Mart 2014, tam 45. yılında Adana'nın alayını istiyoruz. O sebepten dolayı çatışmalarımızı diğer siyasi partilerden çok daha önce başlatarak bu kararlılığımızı bu azmimizi bir kez daha ortaya koymaya gayret gösteriyoruz."

"KİMİNLE KUCAKLAŞAYIM DERKEN İLK AKLA GELEN MHP"

MHP olarak bu seçimleri önemsediklerini, bu seçimlerin gerçekleşmesi için diğer siyasi partilerden çok daha önce hazırlıklara başladıklarını ifade eden Bahçeli, adayların belirlenmesinden sonra o günden bugüne dağ, bayır, ova, mahalle, köy demeden her tarafa ulaştıklarını söyledi. Bahçeli, "Bu ulaşmanın sonucunda anlaşılıyor ki milletimizin sevgisi, MHP'ye yöneliktir. Milletimizin arayışı MHP'ye yöneliktir. Milletimiz, 'kiminle kucaklaşayım' derken aklına ilk gelen MHP olmaktadır" dedi.

AK PARTİ SEÇMENİNE ÇAĞRI

Ülkenin iyi yönetilmediğini ve ülkenin devam eden önemli sorunları bulunduğunu savunan Bahçeli, "Türkiye'de sosyal kesim olarak nitelendirdiğimiz her sosyal grupla arasında bir gelir dengesizliği, her sosyal grubun kendine özel sorunlarının bulunduğu fakat 11 yıldan bu yana AKP iktidarında çözüme kavuşturulmamış gittikçe derinleşen yoğunlaşan ve Türkiye'yi ekonomik krizi eşiğine getiren politikalar uygulanıyor. Bununla da kalınmıyor Türkiye'nin 1000 yıllık kardeşliği zedeleniyor tahrip ediliyor ve etnik yönden bölünmeye mezhep yönünden ayrıştırmaya gayret gösteriliyor.

''OY VEREN KARDEŞLERİMİZ İYİ DÜŞÜNMELİ''

Bütün bunlar Türkiye'nin huzurunu, güvenliğini ve varlığını tehdit eden konular olarak bulunuyor. Hal böyleyken AKP'ye oy vermiş kardeşlerim sizlere sesleniyorum, 2002 yılı 3 Kasım'dan bu yana tek başına ülkeyi yönetecek olan bir partiyi tercih ettiniz ve destek verdiniz. Aradan 11 yıl geçti, vermiş olduğunuz destekle iktidar olan parti sorunlarınızı çözdü mü? Gelirinizi iyileştirdi mi? Hayat pahalılığının altından ezilmekten kurtuldunuz mu? Pekala, işsizlik sorununu çözebildiniz mi? Esnaflarımız, tarımla uğraşanlar bugünkü şartlar altında para kazanabilecek imkana kavuştu mu? Böyleyse neler olduğunu AKP'ye oy veren kardeşlerimiz iyi düşünmelidir" şeklinde konuştu.

Devlet Bahçeli, Adana'nın Yüreğir, Seyhan, Çukurova, İmamoğlu, Kozan ve Ceyhan ilçelerinde düzenlenen açık hava toplantılarında halka hitap edecek.