Bahreyn'de casuslukla suçlanan 5 kişiye müebbet hapis

Bahreyn'de casuslukla suçlanan 5 kişiye müebbet hapis

Bahreyn resmi ajansı BNA'nın haberine göre, "yabancı ülke adına casusluk" iddiasıyla yargılanan 5 kişinin temyiz duruşması Bahreyn İstinaf Mahkemesinde görüldü. Mahkeme, daha önce verilen kararlara yapılan itirazı reddederek, sanıklar hakkındaki ağırlaştırılmış müebbet hapis ve vatandaşlıktan çıkarılma cezalarını onadı.

Mahkeme ayrıca aynı davada "terör eylemleri gerçekleştirmek" suçundan yargılanan 2 kişi hakkında verilen üçer yıl hapis cezasının ise iptaline hükmetti.

BAHREYN'DEN İRAN'A SUÇLAMA

Öte yandan Bahreyn Dışişleri Bakanlığı, İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham'ın, dün Bahreyn Ulusal Uzlaşı İslami Cemiyeti (El-Vifak) Genel Sekreteri Ali Selman'ın tutukluluğuyla ilgili yaptığı açıklamalara ilişkin, İran'a "İyi komşuluk, ulusal egenmenlik ve içişlerine karışmama" çağrısı yaptı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "İranlı yetkilileri, ülkelerinin iç meseleleriyle ilgilenmelerinin yanı sıra vatandaşlarına iyi bir hayat sağlamaları için insan hakları ilkeleri ve demokrasiyi uygulamaya davet ediyoruz" denildi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Afham, Selman'ın tutukluluk halinin devam etmesini kınamıştı.

Selman, "kanunların ihlali ve suç işlediği konusunda kendisine atfedilen konuların soruşturulması" için 28 Aralık 2014'te ifadeye çağrılmış, ardından gözaltına alınmıştı. Dün ilk kez hakim karşısına çıkan Selman'ın duruşması 25 Şubat'a ertelenmişti.

Bahreyn, Şubat 2011'de daha fazla demokrasi ve reform talebiyle Şii ve Sünni muhalefetin desteklediği gösterilere sahne olmuş, olaylar karşısında hükümetin sert tutum sergilemesi nedeniyle muhalefetteki Vifak milletvekilleri görevlerinden istifa etmişti.