Bakan Bozdağ: HDP'li vekil teröristlere yardım ediyor
ensonhaber.com

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, A Haber'de katıldığı Ajans Bugün programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cizre'deki ambulans iddialarını değerlendiren Bakan Bozdağ, "HDP'li vekil Faysal Sarıyıldız, resmen teröristlere yardım ve yataklık yapıyor." dedi.

Bekir Bozdağ konuyla ilgili şunları söyledi;

"Devletin ambulans göndermediğine ilişkin beyanlar oluyor. HDP'li vekillerin bu yönde iddiaları var. Bütün iddialar üzerine buradaki yaralılara ulaşmak için her yol deneniyor. Varlığı kabul ediliyor, ambulans güvenli noktada bekletiliyor. Silahla karşılık veriliyor. Benim elimde tutanaklar var.

Bakan Bozdağ: HDP'li vekil teröristlere yardım ediyor

Bakan Bozdağ: HDP'li vekil teröristlere yardım ediyor VİDEO

Hastalarla ilgili bir takım telefon numaralar verilyor. 3 telefon numarası aranıyor. 2'sine ulaşılamıyor. Birine ulaşılıyor. Bu kişi diyor ki, "yerleşim yerini Faysal Sarıyıldız'a sorun". Bir başka telefonda da İdris Baluken'le irtibata geçilmesi ifade ediliyor. Bu yaralılar var diyenler bu yaralıları getirmesi lazım. Tuzaklama mayınlama var, ambulanslar giremiyor. Kurtarmak için gelen ambulansa ateş ediliyor. Ondan sonra da devlete 'katil devlet' deniyor. Burada katil kimdir, bunu herkesin iyi görmesi lazım. HDP'li vekil Faysal Sarıyıldız, resmen teröristlere yardım ve yataklık yapıyor."

"İADE TALEBİNDE BULUNACAĞIZ"

Bekir Bozdağ, konuyla ilgili şunları söyledi; "Paralel yapı her kuruma sızdı. Gülen için iade talebinde bulunacağız."

BAŞKANLIK SİSTEMİ

Adalet Bakanı, son günlerde gündemde olan başkanlık sistemine ilişkin ise, "Başkanlık ile Türkiye güçlenir" dedi.