Bakan Canikli'den suikast açıklaması
Ajanslar

Bakan Canikli'den suikast açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, son dönemdeki terör saldırılarını değerlendirerek, "Hedef Ak Parti'yi, hükümetimizi devirmek, onu oyun dışına itmek ama arka planda da hedef Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Devlete yönelik bu tür tehditler, saldırılar söz konusu olduğunda bütün diğer ülkelerde olduğu gibi herkesin tek vücut olarak çalışması, tek bir yerde durabilmesi gerekir" dedi.

"SUİKAST GİRİŞİMLERİ VAR"

Bakan Canikli, "Kamuoyuna yansımayan ama teşebbüsler neticesinde  engellenen bazı terör olayları, suikast girişimleri mi var?" sorusunu da şöyle  yanıtladı:

"Kesinlikle aynen öyle. Bunlar yeni değil yani, uzun zamandan  beri var. Çıkıp da emniyet güçlerimizin ya da MİT'in, 'ben şunu engelledim, söyle  bir çalışma vardı, söyle bir suikast teşebbüsü vardı, şöyle bir terör faaliyeti  vardı'  şeklinde kamuoyuna bilgi vermesi mümkün değil. Özellikle, bu olayların dışarıdan çok büyük güçlü yapılar tarafından desteklendiğini dikkate alırsak bu çalışmaların önlenmesinin ne kadar büyük bir değer olduğu bir kez daha ortaya çıkar.  Dolayısıyla bu konseptte değerlendirmek lazım."

"HEDEF HÜKÜMETİ DEVİRMEK"

Son dönemdeki terör saldırılarını yapanların "taşeron" olduğunu ifade  eden Canikli, şöyle konuştu: "Hedef Ak Parti'yi, hükümetimizi devirmek, onu oyun dışına itmek ama arka planda da hedef Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Devlete yönelik bu tür tehditler, saldırılar söz konusu olduğunda bütün diğer ülkelerde olduğu gibi herkesin tek  vücut olarak çalışması, tek bir yerde durabilmesi gerekir. Tam aksine özellikle muhalefetin bu konudaki yaklaşımları, söylemleri, tavırları bunları cesaretlendirici, motive edici bir özelliğe sahip. Bir de bunlarla mücadele ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. Ama dediğim gibi bunlar ilk defa bugün ortaya çıkan, ilk defa teşebbüs edilen hadiseler değil. Türkiye bu konuda gerçekten çok pişti. Çok tecrübeye sahip. O kadar çok teşebbüs var ki bunların büyük çoğunluğu engelleniyor. Ama arada tabi bunlar kaçabiliyor. Amaçlarına ulaşmaları Allah'ın izniyle kesinlikle söz konusu olmayacaktır."