Bakan Çavuşoğlu: Türkiye ABD'den daha güvenli
AA

ABD’nin Los Angeles kentinde bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Los Angeles Başkonsolosluğu sorumluluk bölgesinde şehit edilen Başkonsolos Kemal Arıkan, Başkonsolos Mehmet Baydar ve Konsolos Bahadır Demir anısına, olayın gerçekleştiği noktaya çelenk koydu. Bakan Çavuşoğlu, törenin ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

"TÜRKİYE DAHA GÜVENLİ"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "(ABD'nin) Son seyahat uyarısı gibi, bir müttefike ve olgunluğa yakışmayan gereksiz tavırlarla uğraşmamamız lazım. Türkiye, ABD'den daha az güvenli bir ülke değildir. Hatta Türkiye, ABD'den çok daha güvenli bir ülkedir." dedi.

Bakan Çavuşoğlu: Türkiye ABD'den daha güvenli

"TÜRKİYE'DE YABANCI DÜŞMANLIĞI YOK"

Çavuşoğlu, ABD Başkanı Donald Trump'ın bazı Latin Amerika ve Afrika ülkelerine hakaret etmesini de eleştirerek, "Türkiye'de yabancı düşmanlığı yok. Tarih boyunca hep kucak açtık. ABD'de yabancı düşmanlığı hat safhada. Trump'ın başka ülkelere nasıl hakaret ettiği aşağıladğı ortada. Böyle bir durumda ABD mi daha güvenli Türkiye mi? Tillerson ile seyahat uyarısını konuşacağız." ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)