Bakan düşüren kadın AKP'den aday

Bakan düşüren kadın AKP'den aday

AK Parti'de 12 Haziran seçimleri nedeniyle milletvekili aday adaylığı için yapılan başvurular 5 bin 500'e ulaştı. Adaylar arasında ''Bakan düşüren kadın'' olarak ünlenen ve 1979'da CHP'li İçişleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş ile ilişkisi ortaya çıkan sinema sanatçısı Aynur Aydan da bulunuyor.

AKP'DEN ÖNCE DYP

Bir dönem DYP'den de politikaya soyunan Aynur Aydan, bu kez AK Parti İstanbul milletvekili aday adayı oldu. Aydan'ın 1979 yılında dönemin CHP'li İçişleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş ile birlikteliği ortaya çıkmıştı. Güneş, Aydan'ın evine girerken görüntülenmiş ve haber gazetelere manşet olunca istifa etmişti.

Bakan düşüren kadın AKP'den aday

'10 YIL BOYUNCA İŞ BULAMADIM'

Aynur Aydan, yıllar sonra bu olayı ''Tesadüfen İzmir Efes Otelinde karşılaşıp tanıştık. Benim evimde ya da Ankara'da buluşurduk. Beşiktaş'taki evime geldiğinde gazetecilere yakalandık. O günden sonra beni hiç aramadı. 10 yıl boyunca sinema sektörü bana iş vermedi '' diyerek anlatmıştı.

HASAN GÜNEŞ POLİTİKAYA DEVAM ETTİ

Hasan Fehmi Güneş ise, bu olaydan sonra politikaya devam etti. 12 Eylül sonrası SHP'den milletvekili seçildi. 77 yaşındaki Güneş, İçişleri Bakanlığı döneminde yaşanan Abdi İpekçi cinayetinin çözümü ve Mehmet Ali Ağca'nın yakalanması için çaba göstermişti. (Gazeteport)