Bakan Efkan Ala ağababaları ifadesini açıkladı

Bakan Efkan Ala ağababaları ifadesini açıkladı

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Yeni Şafak'tan Nil Gülsüm'e konuşarak paralel yapıya sahip çıkanlara uyarıda bulundu. Bakan Ala, röportajda Erzurum'da yaptığı konuşmasında 'Senin ağababalarını yenmişisiz. Sana pabuç bırakır mıyız?' ifadelerini açıkladı.

Efkan Ala: Senin ağababalarını yendik sana pabuç bırakmayız

İÇİŞLERİ BAKANI EFKAN ALA'NIN RÖPORTAJI

-Erzurum'da yaptığınız bir konuşma pek çok spekülasyona konu edildi. Bu vesileyle soralım: Ağababalarını yendiğinizi söylediğiniz ve bertaraf etmeye kesin kararlı olduğunuz kişiler kimlerdi?

'AĞABABALAR, BALYOZ, YAKAMOZ, AYIŞIĞI DARBE PLANLARINI YAPANLARDIR'

"Devlet içinde yuvalanmış darbecileri kasettim, açıkça söyledim. Bu darbecilerin ağababaları ise, Balyoz, Yakamoz, Ayışığı darbe planlarını yapanlardır. Bunları hep birlikte yaşadık ve halkımızın desteği ve güveniyle o darbe planlarını boşa çıkardık. Darbecilerle mücadele azmi bir tehdit değil, bir görev ve zorunluluktur. Demokrasilerde iktidarın yolu sandıktır. Sandıktan çıkarak iktidar olanlar da, bireyin hak ve özgürlüklerini garanti altına almakla ve korumakla mükelleftir. Hükümet olarak her insanın temel hak ve özgürlüklerinin garantisi olmak durumundayız. O yüzden de hak ve özgürlüklere kasteden her türlü darbeciyle mücadelede kararlıyız."

RÖPOTAJIN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN