Bakan Elvan: Kusuru olan hesabını verecektir

Bakan Elvan: Kusuru olan hesabını verecektir

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, Almanya'nın başkenti Berlin'de 2 yılda bir düzenlenen Uluslararası Uzay ve Havacılık Fuarı'nın (ILA) yarınki açılışından önce Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği'nde verilen resepsiyona katıldı.

Bakan Elvan: Kusuru olan hesabını verecektir

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı, Savunma Sanayi Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir ve üst düzey askeri yetkililerin de katıldığı resepsiyonda, üst düzey Alman yetkililer ve Berlin'de mukim kordiplomatiğin temsilcileri de yer aldı.

''KİM OLURSA OLSUN YARGI ÖNÜNDE HESABINI VERECEKTİR''

Açılış konuşmalarının ardından Türk basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Elvan, bir soru üzerine Manisa'nın Soma ilçesindeki maden kazasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Meydana gelen facianın son derece üzücü olduğunu dile getiren Elvan, “Üzülmemek elde değil. İnanın hep birlikte hissettik o acıyı. 300'ün üzerinde kardeşimizi kaybettik. Ama şu kadarını söyleyelim; eğer kusuru olan birileri varsa, kim olursa olsun mutlaka yargı önünde hesabını verecektir. Zaten hem adli hem de idari tahkikat başlatılmıştır biliyorsunuz. Bir kusuru olan varsa mutlaka ve mutlaka yargı önünde hesap vermelidir ve verecektir de. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın” diye konuştu.

Bakan Lütfi Elvan, yarın Almanya Başbakanı Angela Merkel ile birlikte 25 Mayıs'a kadar sürecek olan ILA fuarının açılışını yapacak. Yaklaşık 40 ülkeden bin 200 firmanın katıldığı fuarda bu yıl partner ülke olacak olan Türkiye, yaklaşık 865 metrekarelik alanda temsil edilecek. Fuara Türk savunma sanayi firmalarından TAI, Havelsan, Roketsan, Alp Havacılık, STM, Figes, Bites, OSSA, TÜBİTAK Uzay, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği ve Türk Hava Yolları katılacak.