Bakan Eroğlu: Ak Parti hükümeti hortumları kesti

Bakan Eroğlu: Ak Parti hükümeti hortumları kesti

Partisinin seçim bürosunun açılışını yapmak için Osmaniye'ye gelen Bakan Eroğlu, ilk olarak valiliği ziyaret etti.

''340 BİN DEKAR ARAZİ SUYA KAVUŞACAK''

Osmaniye'ye 11 yılda Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 236 milyon 500 bin liralık rekor yatırım gerçekleştirildiğini belirten Eroğlu, "Bu süre içerisinde Osmaniye'ye sulama, dere ıslahı ve enerji alanlarında 23 yeni tesis kazandırdık. Ağaçlandırma çalışmalarıyla Osmaniye'yi yemyeşil bir çehreye kavuştururken, orman köylümüzün yüzünü güldürdük. Osmaniye'de 163 bin dekar araziyi sulamaya başladık. 177 bin dekar araziyi sulayacak tesislerin proje ve planlama çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. Böylece toplamda 340 bin dekar araziyi suya kavuşturacağız" dedi.

FISTIK ÇAMI İÇİN PARSEL VERDİ

Vali Dr. Mehmet Oduncu tarafından ziyaretinin anısına Bakan Eroğlu'na çeşitli hediyeler verildi. Daha sonra toplantı salonunda düzenlenen etkinliğe katılan Bakan Eroğlu, burada bozuk orman arazileri ile ilgili proje kapsamında orman köylülerine fıstık çamı dikilmesi için parsel verildi. Parsel verilmesiyle ilgili ilk kurayı Bakan Eroğlu çekti.

231 MİLYAR TL BATIRDILAR

Valilikten sonra partisinin seçim bürosu açılış törenine katılan Bakan Eroğlu, burada yaptığı konuşmada ülkenin daha önceki hükümetler tarafından borç batağına sokulduğunu, AK Parti hükümetlerinin bu borçları temizlediğini söyledi. Eroğlu, “Bugünkü rakamlarla 231 milyar TL batırdılar. Bunu bu hükümet ödedi, dolayısıyla bu millet ödedi. Kim soydurdu bunu? Geçmişte kim vardı? Koalisyon hükümeti vardı. IMF'ye kim borçlandı? Biz borçlanmadık. 6 sıfırı paranın yanına kim koydu? Enflasyon canavarı vardı. Türkiye'de toplanan bütün vergilerin yüzde 86'sı faiz lobisine ödeniyordu geçmişte.''

'ARTIK BÜTÜN DÜNYADA BAŞI DİK BİR TÜRKİYE VAR'

''Ancak Allah'a şükür bu hortumları kesen hükümet, AK Parti Hükümetidir, Başbakandır. Hatırlayın, IMF'ye olan 23,5 milyar dolar borcumuzun son partisini geçen sene ödedik. Ayrıca IMF'ye 5 milyar dolar borç vermek için protokol imzaladık. Artık bütün dünyada başı dik bir Türkiye var. Bu sizler sayesinde, millet sayesinde oldu. Çünkü AK Parti milletin partisidir. Milletin bağrından çıkmış olan bir partidir” diye konuştu. Bakan Eroğlu, konuşmasının ardından partisinin seçim bürosunun açılışını yaptı.